DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ İÇİN BULUŞTULAR

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ İÇİN BULUŞTULAR
İstanbul Boğazı Belediyeler Birliğine üye belediye başkanları ve meclis üyeleri, demokrasi şehitlerini anmak için Taksim Demokrasi Şehitleri Anıtı’nda buluştu. Programda konuşan başkanlar birlik mesajı verdi.

 

15 Temmuz darbe girişimine karşı ortak bir deklarasyona imza atan İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği, Taksim Demokrasi Şehitleri Anıtı’na giderek çelenk bıraktı. Programa Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar katıldı. Programda birer açıklama yapan başkanlar birlik mesajı verdi.

YENİ TÜRKİYE’NİN SİNYALLERİ

Türk insanının geçmişte nasılsa şimdi de öyle milletine bağlı olduğunu vurgulayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Geçen hafta Cuma akşamından başlayarak aslında Türkiye’de yeni bir Türkiye’nin kuruluşunun sinyalini insanımız darbeye karşı hassasiyetiyle net bir şekilde ortaya koydu. Hepimiz birçok hikaye dinledik. Kasımpaşa’da, Hasköy’de, Sütlüce’de ve Taksim Meydanı’nda buradaki bu teşebbüse, bu ihanet şebekesinin yaptığına insanlarımızın gösterdiği tepki belli. Onu da özetlersek karşımıza şöyle bir şey çıkıyor: İnsanımız yüzyıllardır kendini nasıl kodladıysa şimdi de aynı kodda. Nasıl ki geçmişte ‘Ya istiklal ya ölüm’ dediyse ya da ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ dediyse şu anda da aynı koddadır” ifadelerini kulandı.

KARŞI ÇIKMASAYDIK ÇOK AĞIR BEDELLER ÖDEYECEKTİK

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise “Geçen cumadan beri konuşuldu, anlatıldı ve gördük ki, Türkiye’nin hemen hemen tamamı, başta siyasi partiler olmak üzere hep birlikte melanete karşı çıktık. Karşı çıkmasak çok daha ağır bedeller ödeyecektik ama bedelin bu kadarı bile gerçekten ağır. Birlikteliği sağlarsak kim ne getirirse getirsin, topu tüfeği neyi olursa olsun insanı aşamadığı sürece hiçbir başarıya ulaşması mümkün olmayacaktır.” İfadelerini kullandı.

DEVLET DÜZENİNDE RİTÜELLER ÖNEMLİDİR

Toplumun birlikte bir duruş sergilediğini ifade eden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Toplumumuzun birlikte darbelere karşı demokrasimize sahip çıkışı çok daha güçlü bir şekilde ifade etmesi ve birlikte rahmet var diyen bir inancın sahipleri olarak bu sorumluluğu hep beraber yerine getirmemiz lazım. Bazen ritüeller birileri tarafından değersiz gösterilmeye çalışılabilir. Ama emin olun ki devlet düzeninde devlet ve millet anlayışında ritüeller bazen çok önemlidir. O saygı duruşları önemlidir. Bunu ısrarla ve sürekli yapmak da önemlidir. Biz de Boğaz Belediyeler Birliği olarak anlamlı bir saygı duruşunda bulunduk” dedi.

Konuşmaların ardından Beyoğlu Belediye Başkanı ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından ortak bir deklarasyon metni okundu ve imzalandı.

Bu haber toplam 3444 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT