Cumhuriyet'te Cemevi protestosu

Cumhuriyet'te Cemevi protestosu
Sarıyer Belediyesi tarafından Cmhuriyet Mahallesi'nde yapılması planlanan cemevi inşaatın koruluk alanda yapılması sebebiyle protesto edildi.
Sarıyer Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi'nde yapılması planlanan cemevi inşaat alanında toplanan bir grup, Darüşafaka Mahallesi'nde, Sarıyer Belediyesi ibadet alanı olarak tahsis edilmiş alan yerine, Cemevi yapılacak alanın yıllar önce Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından dikilen 400 metrekarelik fidanlık alana yapılmasının mahalledeki son yeşillik alanı yok edeceğini, 2. Abdülhamit zamanında dikilen çınar ağaçlarının köklerine zarar vermek suretiyle kuruyacağını söyleyerek protestolarını gerçekleştirdi.

cemeviic1.jpg
 
Yapılan açıklamada: "Burada bizim çocukluk anılarımız var, anılarımızı yok edecekler. Alevi vatandaşlarımız siyasete alet ediliyor. Darüşşafaka Mahallesi'nde Belediye'ye ait çok büyük bir alanda Cemevi inşa edilebilecek bir alan varken Cumhuriyet mahallesindeki ağaçlık alanın tahsis edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Buradaki çınar ağaçlarının 2. Abdülhamit döneminde dikilen tarihi öneme sahip ağaçlardır, buraya bina yapıldığı takdirdi bu tarihi ağaçların kurumasına neden olunacaktır. Bölgeye mahalle sakinlerinin faydalanabileceği modern bir park istiyoruz. Bölgemizdeki yeşil alanın ağaçlandırması Cumhuriyet İlköğretimokulu öğrencileri tarafından Atatürk anısına dikildiğini ve bu öneme uygun bir isim verilmesini yetkililerden talep ediyoruz. Gezi Parkı eylemlerine destek veren Sarıyer Belediyesi'nin çevre hassasiyetinde samimi olmadığını sökülen bu ağaçlardan anlayabiliyoruz. Sarıyer Belediyesi, Alevi vatandaşların ihtiyaçları için samimi ise onları yeşil alan ile oyalamaktan vazgeçip Darüşşafaka Mahallesi'ndeki alanı tahsis etsin" diyerek açıklamalarını tamamladılar. 
 

Bu haber toplam 8479 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
3 Yorum