Cumhuriyet coşkusu Sarıyer'i saracak

Cumhuriyet coşkusu Sarıyer'i saracak
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. yıl dönümünde Sarıyer Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram coşkusunu Sarıyer sokaklarına taşıyacak.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. yıl dönümünde Sarıyer Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram coşkusunu Sarıyer sokaklarına taşıyacak. Sokak Oyunları Festivali ile başlayacak etkinlikler, Kefeliköy’den Sarıyer Merkez’e kadar devam edecek fener alayı ve kortej yürüyüşünün ardından Derya Uluğ konseri ile son bulacak.

Cumhuriyet Bayramı Sarıyer’de bu yıl da büyük bir coşku ve heyecanla kutlanacak. Kutlamalar, 26 Ekim günü saat 11.00’da Reşitpaşa’da düzenlenecek Sokak Oyunları Festivali ile başlayarak, 29 Ekim sabahı iş makinelerinin konvoyu ve  17.00’da Kefeliköy’den Sarıyer Merkez’e kadar devam edecek fener alayının ardından son bulacak.  29 Ekim coşkusunu hep birlikte yaşamak isteyen binlerce Sarıyerli, ellerinde Atatürk posterleri ve dev Türk Bayrağı, dillerinde marşlarla kilometrelerce yürüyerek tüm Sarıyer’i kırmızı beyaza boyayacak.

kortej.jpg

ÇOCUKLAR SOKAKTA

Koç Lisesi öğrencisi Dila Gültekin’in dijital çağın negatif etkilerine karşı başlattığı proje kapsamında 26 Ekim Cumartesi günü Reşitpaşa’da ‘Sokak Oyunları Festivali’ düzenlenecek. 29 Ekim haftasında bir araya gelen çocuklar hem cumhuriyet bayramını kutlayacak hem de nesiller boyu aktarılmış eski oyunları oynayacak. 7-14 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz eğitim desteği sağlayan Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nin 11 şubesinde öğrenim gören 200’ü aşkın öğrenicinin de katılacağı festivalde Sarıyerli çocuklar; halat çekme, misket, mendil kapmaca, sek sek gibi birçok oyun öğrenecek ve çeşitli atölyelere katılarak eğlenceli bir gün geçirecek.

İŞ MAKİNELERİ DE ‘CUMHURİYET’ DİYECEK

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Sarıyer Belediyesi bünyesindeki iş makineleri sabah 10.00'da yaklaşık 50 araçla Cumhuriyet  konvoyu oluşturarak tüm ilçeyi dolaşacak. 

DERYA ULUĞ CUMHURİYET İÇİN SÖYLEYECEK

Coşkuyla, kıvançla ve onurla kutlanacak en büyük milli bayramımız için aylar öncesinden hazırlıklara başlayan Sarıyer Belediyesi, vatandaşlara unutulmaz bir bayram havası yaşatacak. Fener alayının ardından Cumhuriyet coşkusunu yaşayacak olan vatandaşlar Sarıyer Merkez’de Derya Uluğ şarkılarını hep bir ağızdan söyleyecek.

fener-kck.jpg

Sokak Oyunları Festivali

Tarih: 26 Ekim Cumartesi
Yer: Reşitpaşa Arı Çıkmazı Sok.
Saat: 11.00

Fener Alayı ve Kortej Yürüyüşü

Tarih: 29 Ekim Salı

Yer: Kefeliköy / Sarıyer

Saat: 17.00

Derya Uluğ Konseri

Tarih: 29 Ekim Salı

Yer: Sarıyer Merkez Atatürk Anıt Önü

Saat: 20.30

Bu haber toplam 2975 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT