Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sarıyer ile ilgili önemli açıklama 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sarıyer ile ilgili önemli açıklama 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarıyer’in de en çok etkilendiği 2960 sayılı Boğaziçi Yasası’nın yeniden ele alınması gerektiğini söyledi.

Şehircilik Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarıyer’in de en çok etkilendiği 2960 sayılı Boğaziçi Yasası’nın yeniden ele alınması gerektiğini söyledi.

Beştepe’de yapılan Şehircilik Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Boğazı çevresindeki yapılaşmaya tepki gösterdi: " İstanbul Boğazı'nın hali ortada, felç ettiler. Kararlı bir duruş sergilenmediği için bunlar oluyor. Boğaz yasası yeniden çıkartılmalı"dedi.

Boğaz Yasasının yeniden ele alınması şart

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şöyle konuştu; “Bakıyorsun ki o güzelim Boğaz'da aman ya Rabbim, 5, 6, 7 kat binalar. Nerede bunlar? Ön görünümde. Niye? Kararlı bir duruş sergilenmediği için bunlar oluyor. Şimdi bununla ilgili çok ciddi bir Boğaz yasasının yeniden ele alınması, çıkartılması lazım. Bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın kararlı bir adım atması gerekiyor, hükümetimizin kararlı bir adım atması gerekiyor. Bunu sıfırlayalım demiyorum. İnşaatların Boğaz'da yapılmasından da yanayım. Bu çirkin yapılaşmaların yıkılıp, onların yerine inşaat yapılsın, yapılsın ama dediğim gibi bunun bir anayasası olsun adeta. Bu anayasasını kurduğumuz zaman bu mesele biter"

Bu haber toplam 5595 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT