Coşgun'dan borçlanma tepkisi

Coşgun'dan borçlanma tepkisi
Sarıyer Manşet Gazetesi‘nin Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in belediye meclisinden borçlanma yetkisi almak için yaptığı hazırlıkları ortaya çıkartmasıyla, olay Sarıyer’in gündemine oturdu.

Sarıyer Manşet yazdı olay meclisin gündemine bomba gibi düştü. CHP’li birçok meclis üyesi borçlanma yetkisine karşı muhalefet yapmaya hazırlanırken, AK Partililer konuyu mecliste tartışmaya açtı. AK Partili Hüseyin Coşgun meclis toplantısında gündem dışı söz alarak, borçlanmaya karşı çıktı. AK Partili Coşgun, Şükrü Genç’i Yusuf Tülün dönemindeki CHP’li meclis üyelerinin sözleriyle vurdu.

Coşgun’dan eski döneme hatırlatma
Yaptıkları araştırma sonunda belediyenin uzun süreden beri iş takipçileri ile borç para aradığını ve bu kişilerin Belediye ile İller Bankası arasında mekik dokuduğunu ileri süren AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun şunları söyledi: “Yusuf Tülün’ün belediye başkanı olduğu geçen dönem de, meclis üyesi olan CHP’li Erdal Sarıgöl, grubu adına bir önerge vererek, ‘Belediyenin borç almasına CHP grubu olarak karşı çıkıyoruz. Sarıyer’in geleceğinin yok edilmesine karşı çıkıyoruz. Sarıyer adına borçlanmanın gerçekleşmemesi için elimizden geleni yapacağız. Ben kendi adıma İller Bankası ile görüşülerek teminat verilmemesi konusunda girişimde bulunacağım, gerekirse dava açmak suretiyle bunun takipçisi olacağım’ demiştir.



Garip-gurebanın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz
CHP’li Erdal Sarıgöl’ün, daha önce yaptığı konuşmanın arkasında durmadığını söyleyen Coşgun, “Ayrıca Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber ise devamlı olarak ‘Garip-gurebanın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz’ diye konuşuyor, ben bu sözü çok seviyorum. Bu durumda garip-gurebanın, yetimin, yoksulun hakkı yenmiyor mu? Biz, AK Parti grubu olarak borçlanmaya karşıyız. Seçimlere bir yıl kala, bu şekilde gizli-kapaklı iş yürütmenin amacı ne? Bunun cevabını merak ediyorum. AK Parti grubu olarak Erdal Sarıgöl’ün deyimiyle bu işin takipçisi olacağız, Adnan Hoca’nın deyimiyle de garip-gurebanın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz” diye konuştu.

Sarıgöl, “O dönem borçlanmaya karşı çıktım çünkü…”
Coşgun’un eleştirilerine cevap veren Erdal Sarıgöl ise kendisini böyle savundu: “Evet, belediyenin borçlanması ile ilgili olarak geçen dönem bu mecliste bir konuşma yaptım. Yusuf Tülün Bey o zaman meclisten 8 milyon TL’lik borçlanma yetkisi istemişti. Sonuçta bunun 5 trilyonunu almıştı. Ama borçlanma yetkisi, bitmiş bina amaç gösterilerek isteniliyordu fakat piyasa borçlarını ödemek için yapılan bir borçlanmaydı.”

Öte yandan Sarıyer Belediyesi’nin borçlanmak için aylardır İller Bankası’yla görüşme halinde olduğu öğrenildi.

Bu haber toplam 1744 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT