Çocukların gözünde polis ‘film’ oldu

Çocukların gözünde polis ‘film’ oldu
İstanbul Sarıyer Emniyet Müdürlüğü , "Çocuk gözüyle polis" konulu 10 kısa filmden oluşan bir projeyi hayata geçirdi.

Çocukların, yazdığı yönettiği ve oynadığı filmlerin galası dün Tarabya Oteli'nde yapıldı. Geceye İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve çok sayıda ünlü isim katıldı.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü çocukların polise bakışını yansıtmak için bir proje hazırladı. “Çocuk gözüyle polis” başlığıyla sunulan çalışma için Sarıyer'deki okullarla iletişime geçildi. Projeye katılacak 10 öğrenci belirlendi. Altıncı sınıf öğrencisi 10 çocuk için 6 hafta boyunca, kısa film çekim tekniği, senaryo yazarlığı, kurgu ve sinematografi konusunda eğitim verildi. Öğrencilerin hazırladığı senaryolar için Oylum Talu, dizi oyuncusu Görkem Sevindik, müzisyen Ayhan Sicimoğlu ve şarkıcı Ferhat Göçer çocuklarla birlikte kamera karşısına geçti.

emniyet3.jpg

GALA GECESİ

Çalışmanın tamamlanmasının ardından 10 kısa film için Tarabya Oteli’nde “Gala gecesi” düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, oyuncular ve çok sayıda tanınmış isim katıldı. İftar yemeği sonrasında katılımcıların izlediği 10 kısa film büyük beğeni topladı.

‘TERÖRLE ANILMAYACAK’

Gösterimin ardından konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan,  “İstanbul'da hiçbir yer terörle anılmayacak. Bizim en önemli görevimiz budur. Bizim sanatçılarımız da bu konularda çok duyarlı.  Sağ olsunlar bizim ne zaman böyle bir projemiz olursa istisnasız hepsi bizi destekliyorlar. Ben hepsine buradan teşekkür ediyorum.  Çocuklarımız bizim umudumuz, göz bebeklerimiz. Onlara ne öğretirsek o şekilde davranacaklar.  Bu sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Ercan müdürümüze teşekkür ediyorum.'' dedi.

emniyet1.jpg

ÇOCUKLARIN BAKIŞI ÖNEMLİ

İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı ise, çocukların polise bakış açısının, her türlü önyargıdan uzak olduğunu belirtti. Kendilerini çocukların gözünde görmenin önemli olduğunu belirten Çamırcı “Çocukların saflığına dayanarak onların önyargılarda, cinsiyet, din, siyasi  ve etnik ayrımcılığı  olmayan bir bakış açısıyla bize(Polise) baktıkları için onların gözüyle bir proje yapmayı düşündük ve bu projemiz doğdu'' dedi. Konuşmaların ardından İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan öğrencilere plaket verdi. İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ise projeye destek veren sanatçılara plaket taktim etti.

Bu haber toplam 5017 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT