Çocukların diktiği barış fidanlarına İBB acımadı

Çocukların diktiği barış fidanlarına İBB acımadı
Sarıyer Belediyesi tarafından oluşturulan Ağaçlandırma Alanı’nda binlerce çocuğun emeği olan fidanlar kesildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Zekeriyaköy 1. Cadde – Kilyos Caddesi İmar Yolları Uygulama İnşaatı Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi kapsamında Sarıyer Belediyesi tarafından oluşturulan Prof. Dr. A. Uçkun Genay Ağaçlandırma Alanı’nda binlerce çocuğun emeği olan fidanlar kesildi.

Söz konusu alan Sarıyer Belediyesi tarafından her yıl misafir edilen yerli ve yabancı çocukların barış dilekleriyle fidan diktiği bir alan olarak kullanılmaktaydı. Sarıyer’e gelen çocukların barış ve kardeşlik gibi evrensel duygularla oluşturmaya çalıştığı ormanın bu şekilde tahrip edilmesine vatandaşlarda özellikle sosyal medyadan büyük tepki gösterdi. 

agac-ic1.jpg

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Biz orada çocuklara doğa sevgisini aşılamak için çalışıyorduk. O fidanlarda binlerce çocuğun emeği vardı. Eğer bize haber verilseydi çocuklarımızın diktiği ağaçları başka bir bölgeye taşırdık. Bu bir ağaç katliamıdır” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

agac-ic2.jpg

İBB, "BAŞKA BİR ALANA DİKİM YAPILACAK"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sarıyer'de yol inşaatı sırasında 390 ağacın kesildiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. İBB açıklamasında, "İnşaat uygulaması gereği yapılan 24 metre genişlikte 2 kilometre uzunlukta yol genişletme ve altyapı çalışması için 390 ağaç bölgeden kaldırılıp, İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından uygun bulunan yerlere dikimi gerçekleştirilmektedir" ifadelerine yer verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sarıyer Zekeriyaköy'de yol inşaatı nedeniyle ağaçların kesildiği iddiasına ilişkin,"390 ağaç bölgeden kaldırılıp, İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından uygun bulunan yerlere dikimi gerçekleştirilmektedir."açıklamasında bulundu.

agac-ic3.jpg

İBB'den yapılan açıklamaya göre, Zekeriyaköy 1. Cadde – Kilyos Caddesi İmar Yolları Uygulama İnşaatı Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi kapsamında çalışma yürütüldüğü kaydedildi.

Çalışma sırasında ağaçların kesildiği yönündeki iddialara da yanıt verilen açıklamada, "İnşaat uygulaması gereği yapılan 24 metre genişlikte 2 kilometre uzunlukta yol genişletme ve altyapı çalışması için 390 ağaç bölgeden kaldırılıp, İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından uygun bulunan yerlere dikimi gerçekleştirilmektedir." denildi.

Bu haber toplam 4120 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT