ÇOCUK PARKINI YAKANLAR YAKALANDI

ÇOCUK PARKINI YAKANLAR YAKALANDI
Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Aliye Rona Parkı’ndaki çocuk oyun aletlerini yakarak kullanılamaz hale getiren 2 kişi yakalandı.

Cumhuriyet Mahallesi’nde Sarıyer Belediyesi tarafından ‘Vefa Projesi’ kapsamında yapılan ve Türk Sineması’nın usta oyuncularından Aliye Rona’nın isminin verildiği park, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tahrip edildi. Geçtiğimiz yıllarda Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yenilenen parkta bulunan oyun grupları ve ahşaplar yakılarak kullanılmaz hale getirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, vatandaşları bu konuda duyarlı olamaya ve bu tür olayları ilgili mercilere bildirmeye davet ederek “Çocukların hayalleriyle oynayan, yaşam alanlarını kısıtlayan bu ‘insan’ları kınıyoruz.” mesajı verdi.

Parkı yakan iki kişi yakalandı

Olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Açıklamaya göre; Aliye Rona parkındaki çocuk oyun aletlerine zarar verdikleri ileri sürülen yaşları 18'den küçük 2 kişi yakalandı. Çalışma sonucu, olayı gerçekleştirdikleri belirlenen A.A. ve H.Ö. gözaltına alındı. Şüpheliler, Sarıyer Çocuk Büro Amirliğine teslim edildi.

 

Bu haber toplam 4844 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum