CHP'nin yeni İl Başkanı Cemal Canpolat oldu

CHP'nin yeni İl Başkanı Cemal Canpolat oldu
CHP İstanbul İl Kongresi'nde 320 oy alan Cemal Canpolat İstanbul İl başkanı seçildi.

Belediye başkanlarının taraf olduğu ve büyük bir çekişmenin yaşandığı CHP İstanbul İl Kongresi'nde 320 oy alan Cemal Canpolat İstanbul İl başkanı seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul 35. Olağan İl Kongresi büyük bir çekişmeye sahne oldu. 20 aday adayı içerisinden 64 delegenin imzasını toplayabilen Cemal Canpolat ve Gökan Zeybek il başkanlığı için yarıştı. Cemal Canpolat 320 oyla CHP’nin yeni il başkanı seçilirken, Gökan Zeybek ise 293 oyda kaldı. 

chp-sariyer-kurultay-delegeleri.jpgSarıyer’den 2 kişi kurultay delegesi oldu
176 kurultay delegesinden en az sayı Sarıyer’den seçildi. İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve Belediye Başkanı Şükrü Genç, Gökan Zeybek’in listesinde oldukları için kurultay delegesi seçilemediler. Sarıyer’den sadece Peyker Şimsek ve Nilüfer Baydar Kurultay delegesi olabildi. Şimşek ve Baydar, İlçe Seçim Kurulu tarafından kadın kontenjanından dolayı düşürülen Gökan Zeybek ve Hüseyin Coşkun’un yerine il delegesi olmuşlardı. 

Canpolat: Kaybeden yok
Kesin sonuçların açıklanmasının ardından 39 ilçe başkanını kürsüye davet eden Cemal Canbolat, "Bu secimin kaybedeni yok, kazanan CHP olmuştur. İstanbul'un 39 ilçe başkanına da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kongre bir tarafta Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, diğer tarafta ise Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin güç savaşına dönüştü. Battal İlgezdi, Cemal Canpolat’ı, Şükrü Genç ise yardımcısı Gökan Zeybek için parti yönetiminden ve delegelerden destek aradı.

Bu haber toplam 7125 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
4 Yorum