CHP'nin adayını üyeler belirleyecek

CHP'nin adayını üyeler belirleyecek
CHP'de belediye başkanı aday adayları seçim bölgelerinde yapılacak olan tüm üyelere açık 'eğilim yoklaması' ile belirlenecek.
Parti Meclisi Toplantısı'nda CHP MYK'nın bir süre önce yayınladığı genelge de ele alındı. Genelgeye göre CHP belediye başkan aday adayı olmayı planlayan il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin 5-18 Temmuz 2013 tarihleri arasında görevlerinden istifa etmesi gerekiyordu. Bazı PM üyelerinin itiraz ettiği bu genelde PM'de oylamaya sunuldu. Genelge Parti Meclisi'nin oylarıyla kabul edildi. 
 
Buna göre CHP'den belediye başkan aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri 5-18 Temmuz 2013 arası görevlerinden istifa edecek. 
 
Öte yandan CHP PM'de, belediye başkan aday adayı olacak kadınlar, gençler ve engellilerden başvuru ücreti alınmaması da kararlaştırıldı. 
 
PM'de kararlaştırılan bir diğer konu ise adayların 'eğilim yoklaması' ile belirlenmesi oldu. Buna göre belediye başkanı aday adayları seçim bölgelerinde yapılacak olan tüm üyelere açık 'eğilim yoklaması' ile belirlenecek. Ancak son kararı yine CHP MYK verecek, gerektiğinde 'merkezi atama' yöntemine kullanacak. 

Bu haber toplam 5038 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
10 Yorum