CHP’nin adayı nasıl belirlenecek?

CHP’nin adayı nasıl belirlenecek?
CHP’de belediye başkanlığına aday adayı olmak isteyenlerin başvuruları dün sona ererken, genel merkeze yapılacak başvurular ise ocak ayına kadar alınabilecek. İstanbul’daki ilçelerde adayın belirlenme şekli Cumartesi netleşecek.
CHP’de il ve ilçe örgütlerine aday adaylığı başvurularının sona ermesinin ardından bugünden itibaren cumartesi gününe kadar da aralarında İstanbul, Ankara, İzmir’in de bulunduğu kritik yerlerde aday belirleme yöntemi belirlenecek. CHP MYK içinden oluşturulan 6 kişilik “yerel seçim komisyonu” üyelerinin başkanlığında bugün genel merkezde, Adana, Mersin, Antalya, Hatay ve Ordu örgütleri ile bir araya gelinecek. 
Belirlenen takvime göre yarın Eskişehir, Bursa, Balıkesir, Aydın, Muğla, perşembe günü Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Kocaeli, cuma günü Ankara, İzmir ve cumartesi günü de İstanbul il örgütü ile toplantı yapılacak. Aday adayı bolluğu yaşanan ilçelerde adayların hangi yöntemle belirleneceği konuşulacak. 

‘Genel merkez istisna’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, aday adaylığı başvurularının süresinin dün akşam saat 17.00 itibarıyla sona erdiğine dikkat çekerek süre uzatımının kesinlikle söz konusu olmayacağını söyledi. Ancak genel merkeze başvurularda YSK takvimine uyacaklarını belirten Günaydın, bunun da “istisnai durumlar” için söz konusu olacağını söyledi. Günay daha önce 63 ilde aday belirleme yönteminin tamamlandığını, bu hafta da geriye kalan 18 ilde bu süreci tamamlayacaklarını belirtti. Pazar günü parti meclisinde de yerel seçim hazırlıklarının masaya yatırılması bekleniyor. 

Şükrü Genç apar topar Ankara’ya gitti 
Aday belirleme yönetiminin masaya yatırılmasına günler kala yeniden aday olmak isteyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç apar topar Ankara’ya gitti. Genç’in Ankara’da görüşmeler yapacağı gelen bilgiler arasında. 
 

Bu haber toplam 2944 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT