CHP’lilerin beklediği haber

CHP’lilerin beklediği haber
NTV canlı yayınında Oğuz Haksever'in sorularına yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ankara, İstanbul, İzmir’de hakim gözetiminde ön seçim yapacağız” dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.  
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, milletvekili aday profillerine ilişkin soruya ise şöyle yanıt verdi: "Demokrasiyi savunan parti biziz, sadece savunmak değil uygulamasını yapan parti de biziz. Parlamentoda kendi grup başkanvekillerini seçimle seçen tek partiyiz, diğer partiler seçimle seçmiyorlar. Hani demokrasi vardı burada, geçen seçimlerde 30'u aşkın yerde ön seçim yaptık. Bizim dışımızda hiç bir siyasi parti yapmadı. Bu seçimlerde göreceksiniz çok daha fazla yerde ön seçim yapacağız. Tüzüğümüzü değiştirdik, yüzde 85 ön seçim yüzde 15 merkez yoklaması. Bunu yapacağız, kararlıyım bu konuda. Partinin üyeleri kimi milletvekili olarak görmek istiyorlarsa oylarını kullanacaklar. Unuttuğumuz demokrasiyi topluma hatırlatmak istiyoruz."
 
Bütün üyelerine seslenmek istediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Oy kullanırken 'gerçekten şu kişi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde CHP'yi temsil eder' diyebileceğiniz insanları seçin. Oy kullanırken özellikle kadın üyelerimize söylüyorum, kadın milletvekillerimiz de olmalı, onları da seçin. Parlamentoya genç arkadaşlarımız gelsin. Bakın Türkiye'nin en genç belediye başkanı CHP'nindir. En genç milletvekilleri de CHP'li olmalı" şeklinde konuştu.
 
HAKİM GÖZETİMİNDE ÖN SEÇİM YAPACAĞIZ
"Nerelerde ön seçim yapmayı planlıyorsunuz" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle yanıt verdi: "En büyük üç ilimiz var, Ankara, İstanbul, İzmir. Bütün üyelerimiz bilsinler hakim gözetiminde ön seçim yapacağız, bu kadar açık bu kadar net. Bazı yerlerde eğilim yoklaması yapacağız. Çünkü Genel Merkezin yüzde 15'lik kontenjanını kullanırken yüzde 5 siyasi partiler kontenjanına girmediği için oraya yargıç gelmiyor."
 
Seçimin yargıçların gözetiminde yapılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, gelmemeleri halinde noterlerle yapılabileceğini söyledi.
 
Kılıçdaroğlu, Pazar günü parti meclislerinin aldığı karar çerçevesinde hareket edeceklerini belirterek, "Ankara, İstanbul, İzmir'de ön seçim olacak derken, parti meclisinin kararına müdahale anlamına gelmesin bu. Çünkü biz demokrasiye saygılıyız. Merkez Yönetim Kurulu'nun kararı olarak bunu parti meclisine taşıyacağız" diye konuştu.

Bu haber toplam 2947 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT