CHP’liler Şükrü Genç’e güvenmiyor

CHP’liler Şükrü Genç’e güvenmiyor
AK Partili Canarıkan: “CHP’li meclis üyeleri bile belediye başkanına güvenmiyor ve meclise gelmiyorlarsa, Sarıyer halkı nasıl güvensin?”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in hedefindeki, AK Parti’nin Sarıyer’deki etkili isimlerinden İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan Sarıyer Manşet Gazetesi’ne verdiği röportajda, Şükrü Genç ve CHP Meclis Grubu ile ilgili çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

Şükrü Genç’in kendisini sürekli hedef göstermesine, “Sarıyer’in sorunlarını çözemeyen belediye başkanı suçluluk psikolojisi gereği kendisini aklamanın peşinde” diye cevap veren Canarıkan, Genç’in meclis üyelerine karşı yaptığı hakaretlerle ilgili de “Sarıyer nezaketten uzak bir belediye başkanına sahip. Sarıyer için üzülüyorum” diye konuştu.

Canarıkan, şaibeli iddialardan dolayı Şükrü Genç’in meclisi toplayamamasına da, “Şaibeli iddialar var deyip meclise gelmeyen 8 tane CHP’li meclis üyesi var. Bu durumda şaibeli dedikoduları güçlendiriyor. Kendi meclis üyeleri bile belediye başkanına güvenmiyorsa Sarıyer halkı nasıl güvensin?” dedi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, meclis toplantılarında neden sürekli sizi hedef alıyor?
Meclis toplantısında da söylediğim gibi Sarıyer’de beceriksiz bir belediye var. Bu beceriksizlik ne yazık ki vatandaşa yansıyor. Sarıyerlilerin sorunları çözülemiyor. Bir bakıyorsunuz seçimlerin üzerinden 3,5 yıl geçmiş ama vatandaşa verilen sözler hiçbir şekilde tutulmamış. Durum böyle olunca sayın belediye başkanı suçluluk psikolojisi gereği kendisini aklamak için sürekli bir çaba içerisinde. 3 yıldır sürekli “beni engelliyorlar” deyip, kendi beceriksizliğini es geçip suçu AK Parti’ye atıyor. Büyükşehir meclis üyesi olduğum için de beni hedef gösteriyor. Ama halkımız İBB’nin Sarıyer’e nasıl devasa yatırımlar yaptığını görüyor. Sürekli söylüyoruz CHP zihniyeti bu işte. Onlar laf üretiyorlar, biz ise halkımıza hizmet üretmenin derdindeyiz. Kendisi beni hedef göstersin, halkımız kimin Sarıyer için nasıl çalıştığını biliyor.

CHP’li meclis üyelerinin telefonlarını kapatıp meclise gelmemesiyle ilgili siz neler düşünüyorsunuz?
Bu vahim durum CHP’li meclis üyelerinin belediye başkanına güvenmediğinin bir göstergesidir. Kendi meclis üyesi bile belediye başkanına güvenmiyorsa Sarıyer halkı nasıl güvensin? Duruma bu açıdan bakmak gerekir. CHP’li Sarıyer Belediyesi’nin ne durumda olduğunu mecliste görüyoruz. Değerli Sarıyerliler görüyor. CHP’de çok vahim bir durum var ortada. Bazı CHP’li meclis üyeleri şaibelere karışmamak için telefonlarını kapatıp meclisi terk ediyorlar. Sürekli bir şaibe dedikoduları var. AK Parti döneminde bu tür şaibeler yoktu, hizmet vardı. Ama CHP’nin özelliği bu galiba. Ama Sarıyer için çok üzülüyorum.



Zekeriyaköy ve Uskumruköy’deki plan notları tadilatlarında sizce de iddia edildiği gibi şaibeler var mı?
Yüzlerce villayı ilgilendiren bir durum. Burada büyük bir rant olduğu kesin ama bu ranttan belediyenin nasıl faydalanacağı önemli. Ben İmar Komisyonu üyesiyim. İçime sinmediği için birçok kişiden farklı dedikodular duyduğum için bu maddeye muhalefet şerhi koydum. Ne ben, ne de partimin böylesi şaibeli dedikodular içerisinde olmasını kesinlikle istemem. Ama şaibeli iddialar var deyip meclise gelmeyen 8 tane CHP’li meclis üyesi var. Bu durum da şaibeli dedikoduları güçlendiriyor tabi. CHP’liler böyle bir hava estirince biz de AK Parti grubu olarak şaibelere karşı bir tavır sergileyip ret oyu verdik.

Sarıyer Belediyesi’nde sürekli bu tür şaibeli iddiaların olması ve meclis üyelerinin belediye başkanına karşı tavır almasına muhalefet olarak siz nasıl bakıyorsunuz?
Dediğim gibi AK Parti grubu olarak Sarıyer’de böylesine bir belediye yönetimi olduğu için çok üzgünüz. CHP’liler kendi aralarında şaibe var deyip kavga ettikçe biz muhalefet olmamıza rağmen Sarıyer halkı adına üzülüyoruz. CHP’li belediyenin Sarıyer’in sorunlarını çözmek yerine nelerle uğraştıklarını görüyoruz. Ne yazık ki Sarıyer 2009’da çok kötü bir sınav verdi. Şimdi bunun sıkıntılarını çekiyor. Zekeriyaköy’de sorunları çözmek için CHP içinde yaşanan kavga ne yazık ki bir Derbent ya da bir Pınar Mahallesi için yaşanmıyor. Bu mu halkın partisi olmak? Samimi olmak lazım. Gecekonduların olduğu mahallelerde sorunlar ötelenirken, diğer taraflarda nelerin yapıldığını Sarıyerliler çok net görüyor. CHP, Sarıyer halkını kandırmayı bıraksın artık.

En son belediye başkanı ile aranızda tatsız bir tartışma oldu. Belediye başkanının meclis üyelerine karşı bu tür hareketlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sarıyer ne yazık ki nezaketten tamamen uzak bir belediye başkanına sahip. Sayın Belediye Başkanı’nı anlamak mümkün değil. Sarıyer’in sorunlarına hâkim olmadığı gibi ne yazık ki bir belediye başkanına yakışır bir duruş sergilemiyor. Meclis üyelerine karşı tavrı, onun kişiliğini ortaya koyuyor. Kaldı ki kendi partisinin meclis üyeleri bile onun yüzünü görmek istemiyorlar. Bunun için meclis toplantılarına katılmıyorlar. Şükrü Genç, Sarıyer tarihinde ilkleri yaşatarak meclisi iki kez toplayamadı. Burada aynaya bakıp kendisine ders çıkartması lazım.



Belediye başkanına CHP’li meclis üyelerinin telefonlarını neden açmadığını sordunuz? Bunu biraz açar mısınız?
Mecliste CHP’lileri görmeyince merak ettim. Bir de belediye başkanı Şükrü Genç’in telefonlarına çıkmadıklarını öğrenince kendisine sorayım belki bir açıklama yapar dedim. Ama ne yazık ki kendi partililerinin de merak ettiği bu soruya cevap veremedi. Kendi meclis üyelerine kızdıkça agresifleşiyor ve bize saldırıyor. Sayın belediye başkanı şeker hastası sanırım, bazen cevap veriyoruz bazen de bu sinirli halini hastalığına verip bağışlıyoruz. Bu rahatsızlığı Allah düşmanıma bile vermesin. İnsanı kontrolden çıkartıyor.

Sarıyer Manşet’in ortaya çıkarttığı Kılıçdaroğlu’na attırılan hayali temel olayı var. Darüşşafaka’daki nikâh salonu projesi İBB tarafından onaylandı mı?
Yani beceriksiz diyorum CHP’lilerin bazıları bana hak verirken bazıları da kızıyor. Kızanlara soruyorum, bir belediye başkanı ortada olmayan bir proje için kendi genel başkanına temel attırır mı? Sarıyer Manşet yazıp bunu ortaya çıkarmasaydı, biz de dâhil herkes böyle bir temelin atıldığını sanıyordu. Sarıyer’e nikâh salonu yapılacak diye sevinirken, bu heves kursağımızda kaldı. Ama öğrendiğim kadarıyla proje halen onaylanmadı. Çünkü mühendis olduğunu söyleyen Sayın Şükrü Genç onaylanabilecek uygun bir proje bile Büyükşehir Belediyesi’ne sunamıyor. Yani anlayacağınız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun atmış olduğu bu temel tamamen hayali. Bilindiği gibi o dönem CHP’de Kılıçdaroğlu’na karşı muhalifler imza topluyorlardı. Belki de Kılıçdaroğlu’nu zor durumda bırakmak için bu bilerek yapıldı.

Sizce CHP’de Şükrü Genç bir daha aday gösterilir mi?
Görüntüye baktıkça fazla şans vermiyorum ama aday olabilir tabi ki. Aday olursa da bizim için iyi olur. Adaylığına AK Parti olarak seviniriz. Çünkü Sarıyer, Sarıyer olalı böyle kötü bir yönetim görmedi. Umarım CHP’nin belediye başkan adayı Şükrü Genç olur, Allah’tan daha başka ne istenir ki.

Bu haber toplam 1419 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum