CHP'li Yılmaz Yıldız PM yolunda

CHP'li Yılmaz Yıldız PM yolunda
CHP'nin 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak 18'inci kurultayında 60 kişilik parti meclisine Sarıyer’den adaylar var.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olmasından sonra 2010’dan bu yana CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Sarıyerli Yılmaz Yıldız, 60 kişilik parti meclisine aday oldu.
 
CHP’de yaptığı başarılı siyasi çalışmalarla bilinen ve parti içerisinde sevilen Yıldız, ilk etapta İstanbul kurultay delegelerinin oy kullanacağı ön seçime girecek.
 
Kurultayda ilk gün genel başkan seçilecek. Genel başkan seçiminin ardından İstanbul’daki yaklaşık 200 kişilik kurultay delegesi PM’ye önermek için önseçim yapacak. Sadece İstanbul delegelerinin oy kullanacağı önseçim için milletvekili ve parti meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi anahtar listeye girebilmek için aday oldu. Adaylar arasında Sarıyer’den CHP İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Yıldız, Belediye Başkan Aday Adayı İhsan Tanyıldız ve CHP İl Delegesi Ali Sönmez de bulunuyor.
 
Kurultayın ikinci gününde ise PM için seçim yapılacak. Parti Meclisi seçimleri çarşaf liste ile yapılacak. Çarşaf listeye ise Sarıyer’den daha önce CHP Genel Başkan Yardımcılığı yapan Didem Engin ve eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş da aday oldu.

 

Bu haber toplam 5104 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum