CHP'li seçmen tatilde!

CHP'li seçmen tatilde!
Sarıyer'de, CHP’nin oy deposu olan bazı mahallelerdeki seçmenin tatilini yarıda bırakıp sandığa gidip gitmeyeceği merak konusu oldu

10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala, özellikle CHP’nin oy deposu olan bazı mahallelerdeki seçmenin tatilini yarıda bırakıp sandığa gidip gitmeyeceği merak konusu oldu.

 
Ramazan Bayramı’ndan bir hafta önce muhtarlıklara gelen seçmen kâğıtlarını çok sayıda kişinin almadığı öğrenildi. Muhtarların posta kutularına bıraktığı seçmen kâğıtlarını ise alan olmadı. Seçmen kâğıtlarının alınmadığı mahallelerin başında ise CHP’nin oy deposu olarak bilindiği lüks sitelerin bulunduğu mahalleler yer alıyor. Bu mahallelerde bulunan seçmenlerin tatillerini yarıda kesmeyecekleri tahmin ediliyor. 
 

Lüks siteler tatilde

Bilindiği gibi 30 Mart yerel seçimlerinde Zekeriyaköy, Uskumruköy, Darüşşafaka, Tarabya ve Huzur Mahallelerinde, rekor sayılabilecek düzeyde % 90 seçime katılım oranı olmuştu. CHP sadece dört mahallede AK Parti’ye 18 bin oy fark atmıştı. Alınan bilgilere göre; bu mahallelerde yaşayan vatandaşların büyük bir kısmı şuanda tatilde bulunuyor. Bu hafta sonuna kadar dönüp dönmeyecekleri ise merak ediliyor. 
 

CHP’li Aleviler Demirtaş’a daha yakın

Yine CHP’li seçmenin yoğunlukta olduğu özellikle Alevi vatandaşların yaşadığı, Kâzımkarabekir, Rumelihisarüstü, Armutlu ve Cumhuriyet mahallelerinde ise sonuçlar merak ediliyor. CHP ve MHP’nin ortak aday olarak gösterdikleri Ekmeleddin İhsanoğlu’na karşın bu mahallelerde yaşayan CHP’li seçmenin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’a daha sıcak baktıkları belirtiliyor. CHP’li kaynaklar bu izlenimi doğruluyor.
 

“İhsanoğlu'nu halka anlatamıyoruz”

Sarıyer Manşet Gazetesi’ne konuşan bazı CHP’li meclis üyeleri de; “30 Mart’ta çalıştığınız gibi Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de çalışıyor musunuz?” sorusuna “Nasıl çalışalım. Kimse Eklemeddin İhsanoğlu’nu kabullenemedi. Özellikle CHP’li seçmenimize bunu anlatamıyoruz. Birçok arkadaşımız tüm etkinliklere katıldıkları halde özellikle İhsanoğlu’nun katıldığı iftara bile gelmedi. Onunla fotoğraf vermek istemediler. Sol oyların birçoğu Sarıyer’de sandığa gitmez. Önemli bir bölümü de Selahaddin Demirtaş’a gidecek gibi görünüyor” diye konuştular.  
 

2011 Genel seçim sonuçları

2011 Genel seçimlerinde; AK Parti, Sarıyer’in tüm mahallelerinde 86 bin oy alarak birinci parti olmuştu. Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel farkıyla Sarıyer’de oylarını arttırması bekleniyor. Son genel seçimde Ayazağa, Huzur, Maslak ve köyler dahil partilerin aldığı oylar şu şekilde olmuştu. 

AK Parti: 86.354 oy 
CHP: 80.322 oy
MHP: 21. 506 oy
Sırrı Süreyya Önder (Bağımsız Milletvekili): 4.384
SP: 2.513
 

30 Mart yerel seçim sonuçları

CHP:107.268
AK PARTİ: 82.328
MHP: 11.607
HDP: 3.566
SP: 2.175
BBP: 1.528
 
Şuanda yapılan araştırmalara bakıldığında, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sarıyer’de 30 Mart yerel seçimlerine nazaran oldukça farklı sonuçların çıkması bekleniyor. 

Bu haber toplam 4958 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum