CHP'li Özdemir'den düşündürücü mesaj!

CHP'li Özdemir'den düşündürücü mesaj!
''Kimin imandan çıktığını, kimin yol düşkünü olduğunu tayin etmek kamu yöneticilerinin görevlerinden değildir...''
Sarıyer’de tüm kesimler tarafından sevilen CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Ali İhsan Özdemir, kamu yöneticilerinin herkese eşit derecede davranması gerektiğini ve hiç kimseyi inancından dolayı yargılama hakkının olmadığını söyledi. Özdemir, “Kimin imandan çıktığını, kimin yol düşkünü olduğunu tayin etmek kamu yöneticilerinin görevlerinden değildir” dedi.

Önemli olan herkese eşit derecede bakmak
Sarıyer’deki tüm kesimlere eşit yaklaştığı için herkesin gönlünü kazanan CHP’li Ali İhsan Özdemir, kendisine karşı olan olumlu yaklaşımlardan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Yaşamı boyunca 7’den 70’e herkese sadece insanca baktığını vurgulayan Özdemir, kamu yöneticiliğinde de yine toplumdaki herkesin eşit derecede kucaklanması gerektiğini söyledi.
 
İmandan çıkartmak ve yol düşkünü ilan etmek yöneticilerin görevi değildir!
Yerel yöneticilerin insanların inançlarına ve yaşam tarzlarına saygı göstermek zorunda olduğunu vurgulayan Özdemir, “Türkiye'deki sorunların temel sebebi din adamlığına soyunan kamu yöneticileridir. Kimin imandan çıktığını, kimin yol düşkünü olduğunu tayin etmek kamu yöneticilerinin görevlerinden değildir. Haddine de değildir! Siyasi beka uğruna; dinsel ya da mezhepsel ayrıştırmanın -aşağılamanın- vahim sonuçlarından, tüm Ortadoğu dersini almışken bu ısrar, ancak ilkelliğin göstergesi olabilir. İnancı siyasete alet edenin aidiyeti, Irak’ta da, Suriye de de sonucu değiştirmemiştir. Mesele, buna rağmen tartışılacaksa; Cumhuriyetin temel değeri laiklik yeterli cevap olacaktır. Bununla beraber bu aşağılamaya kayıtsız kalanların bundan sonra hesap sorma hakları da yoktur” dedi.

Bu haber toplam 7187 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
5 Yorum