CHP'li Nadir Günday 5 bin fidan dağıttı

CHP'li Nadir Günday 5 bin fidan dağıttı
CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Nadir Günday, çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla yılbaşında sahibi olduğu Yakup Oto’da tam 5 bin adet çam fidanı dağıttı.

CHP’nin ve Sarıyer siyasetinin sevilen isimlerinden Nadir Günday yılbaşında örnek bir çalışmaya imza attı. Çevre bilinciyle hareket eden Günday, sahibi olduğu Seyrantepe’deki Fiat Yetkili Servisi Yakup Oto’ya gelen tüm müşterilerine dikmeleri için 5 bin adet çam fidanı hediye etti. Üzerinde “Daha yeşil bir dünya için bu fidanı sizlere emanet ediyoruz. Nice mutlu senelere” notu yazılı olan fidanları alanlar duyarlılığından dolayı Günday ve Yakup Oto ailesine teşekkür etti.

Her insan yılda en az 6 ağaç dikmeli

Yapılan araştırmalara göre, her bir insanın yılda sadece kâğıt ihtiyacı için 10-15 yaşlarında yetişkin bir ağacı yok ettiğini belirten Günday, “Bir insan her yıl en az 6 ağaç dikmelidir ki, yaşamı boyunca tükettiği kâğıdı doğaya ödemiş olsun. Doğanın dengesini bozmadan yaşamamız lazım. Doğadan aldığımızı tekrar vermeliyiz ki yaşadığımız çevreye zarar vermeyelim. Çocuklarımıza dağa sevgisini öğretmemiz lazım. Bu yüzden müşterilerimize özellikle bu fidanları çocuklarıyla birlikte dikmelerini istiyoruz” dedi. Otomobillerin hızla artmasıyla artan hava kirliliğine de dikkat çeken Günday, “Tek bir ağaç, bir arabanın 4 bin kilometrede oluşturduğu karbon kirliliğini yok edebilme kapasitesindedir” diye konuştu.

Bu haber toplam 9824 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
3 Yorum