CHP’li Mürteza Küçükkoçkaya “AKP yerel seçimleri de 2023’e çekebilir”

CHP’li Mürteza Küçükkoçkaya “AKP yerel seçimleri de 2023’e çekebilir”
Sarıyer siyasetinin önemli isimlerinden CHP’li Mürteza Küçükkoçkaya AK Parti ve MHP'nin, seçim barajının düşürülmesini de içeren 15 maddelik kanun teklifini değerlendirdi.

AK Parti ve MHP'nin, seçim barajının düşürülmesini de içeren 15 maddelik kanun teklifini değerlendiren CHP’li Mürteza Küçükkoçkaya, “AKP 2023’ün Nisan ve Mayıs aylarında yerel seçimleri de öne çekerek, 3 seçimi aynı anda yapabilir” dedi. 

İktidarın kesinlikle değişeceğine inandığını belirten Küçükkoçkaya, “ AKP’nin yirmi yıllık iktidarının artık son bir yılını yaşıyoruz.  Türkiye gerçekten çok zor bir süreçten geçiyor.  Tüm kamuoyu yoklamaları da gösteriyor ki, Cumhur İttifakı kesinlikle kaybediyor.  Bunu 7’den 70’e toplumdaki herkes görebiliyor.  Kaybettiğini gören iktidarlar son dönemlerinde “acaba iktidarda kalır mıyım” gibi bazı hamleler yaparlar. Zayıflayan iktidarların seçim öncesi kanun değiştirme geleneği var. TBMM’ye sunulan bu 15 maddelik değişiklik teklifini bu şekilde okuyorum” dedi. 

Yerel seçimler de erkene alınabilir 

Erken seçimle ilgili olarak da tahminde bulunan Küçükkoçkaya, “Bu teklifin meclisten geçmesinden sonra üzerinden en az bir yıl geçmesi lazım. Bu tarih de 2023’ün Nisan ya da Mayıs aylarında önce olamaz. Ancak iktidar zaten gidiyor. Hazır gitmeden elindeki güçle yerel seçimleri de öne alarak, cumhurbaşkanlığı, millet veliliği ve yerel seçimleri aynı anda yapabilir. Erken seçim olacak ama bu yerel seçimler olacak. AKP elindeki iktidar gücünü kaybetmeden, 2019’da kaybettiği büyükşehirleri genel seçimle birlikte tekrar alma riskine girebilir. Bu 15 maddelik kanun teklifini okuduğumda böyle bir öngörüde bulunabilirim. Ama muhtarlık seçimlerini farklı bir tarihte yapacağını da düşünüyorum. Bu yüzden tüm partili dostlarımızın erken yerel seçimlere de hazır olmaları konusunda uyarıyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 4600 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT