CHP’li Gökan Zeybek’ten AK Parti’ye yalı göndermesi

CHP’li Gökan Zeybek’ten AK Parti’ye yalı göndermesi
Mecliste mülkiyet sorunuyla ilgili konuşan Gökan Zeybek, AK Parti grubuna “Yalılardan bakarak gecekondu sorununu çözemezsiniz” dedi.

Belediye Meclisi toplantısında mülkiyet meselesi ile ilgili konuşan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, AK Parti grubuna “Yalılardan bakarak gecekondu sorununu çözemezsiniz” dedi.

Sarıyer Belediye Meclisi’nin Ekim ayı meclis toplantısında söz alan CHP Grup Başkanvekili Gökan Zeybek, AK Parti grubuna yalı göndermesinde bulundu. Konuşmasında AK Parti’nin halktan koptuğunu ima eden Zeybek, “Gecekondu mahallelerine bakış açılarını öğrenmek istiyorsanız gidip o gecekondu mahallelerinde dolaşın. Yalılardan bakarak gecekondu mahallelerinin sorunlarını çözmek mümkün değildir” dedi.  AK Parti grubunun sessiz kalıp CHP’li Gökan Zeybek’e cevap verememesi dikkatlerden kaçmazken, meclisi izleyen bazı AK Partililerin ise “Adam haklı beyler, şimdi çıkıp buna ne cevap vereceksin “ diyerek eleştirilerde bulundukları görüldü.

"Sizden bir tek şey istiyoruz; engellemeyin"

Sarıyer’in mülkiyet sorununun çözülmesi meclisin her oturumunun konusu olduğunu belirten Zeybek, ”CHP olarak bir tek şey istiyoruz. Biz yurttaşlarımızla bir araya geldik, 2981 sayılı af yasasına göre tapu tahsis belgesi almaya hak kazanmış yurttaşlarımızın tıpkı geçtiğimiz hafta Ayazağa’da verdiğimiz gibi yasaya dayalı olarak sokak rayiç bedelleri yani minimum bedeller üzerinden tapu sahibi olmaları konusunda net bir irademiz var. Vatandaşlarla kurduğumuz ortak mutabakat var, mahallelerimizde kurulan dernek ve kooperatiflerimizin bu yönde aldığı kararlar var. Bir tek şey istiyoruz sizden, bu meseleyi engellemeyin. Bakın Ayazağa’da vatandaşlar tapularını aldı, planlar geçti, dönüşüme gidecek. İster vatandaş dönüşümünü kendi yapar, ister ada bazında dönüşüme gider, ister hiçbir şey yapmaz oturduğu yerde kalır” dedi. 

“Yalılardan bakarak gecekonduların sorunlarını çözemezsiniz”

AK Parti grubuna seslenen Zeybek, “Vatandaş yerine karar verme hakkını kendimizde görme alışkanlığını lütfen terk edelim. O artık eski tip demokrasi anlayışı. 'Halk için neyin doğru olduğuna biz karar veririz' kültüründen kurtulmak gerekiyor. Bırakın insanlar kendi gelecekleri ile ilgili kararları kendileri versinler. Yanlış karar veriyorsa da yanlış kararını kendisi versin, vermiş oldukları kararlara saygı göstermeyi başarmamız lazım. Gecekondu mahallelerine bakış açılarını öğrenmek istiyorsanız gidip o gecekondu mahallelerinde dolaşın. Yalılardan bakarak gecekondu mahallelerinin sorunlarını çözmek mümkün değildir” dedi.

Bu haber toplam 4131 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
5 Yorum