CHP’li Gökan Zeybek ve Oktay Aksu eleştirilere böyle cevap verdiler

CHP’li Gökan Zeybek ve Oktay Aksu eleştirilere böyle cevap verdiler
2015 Faaliyet raporunun görüşüldüğü meclis toplantısında eleştirilere Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve Meclis Üyesi Oktay Aksu cevap verdi.

'Hizmetlerimiz devam edecek'

Gökan Zeybek, “Sadece belediye binası değil, külliye yapıyoruz. İki bin kişilik kadromuz Sarıyer’de durmaksızın yeni yatımlar yapmaya devam edecek” derken, Aksu, “Türkiye’nin en başarılı belediyesiyiz” diye konuştu.  

CHP grubu adına söz alan Zeybek, AK Parti meclis üyelerinin faaliyet raporuna ilişkin eleştirilerine şu şekilde cevap verdi, “İstanbul’un 39 belediyesi içerisinde halkı ilgilendiren temel sorunların çözülmesi için toplam bütçe rakamlarının içinde doğrudan veya dolaylı yatırım tutarı en yüksek olan belediye Sarıyer Belediyesi’dir. Bütçenin içinde neredeyse yarısına yakını direkt olarak gayrimenkul ve altyapı yatırımlarına harcanmaktadır. Sarıyer’in nüfusu 2014’ten sonra 3 mahallenin bağlanmasıyla %25 oranında artmıştır. Gelirlerimiz de yaklaşık olarak bu oranda artmıştır. İki bin kişilik kadromuz Sarıyer’de durmaksızın yeni yatımlar yapmaya devam edecektir. Faaliyet raporları ile ilgili eleştiri yaparken resimlere bakarak değil içerikteki grafikler ve bilançolardan üzerinden konuşmak gerekir” dedi. 

Sadece belediye binası değil, külliye yapıyoruz

Belediye hizmet binasına yönelik eleştirilere cevap veren Zeybek, “Küçükçekmece Belediyesi 5 bin metrekarelik bir bina yapmış ve yeşil silver sertifika almış. Enerji dönüşümü, su dönüşümü, yağmur suyu dönüşümü yok. Biz ise en üst değerde platinium plus sertifika alıyoruz. Biz sadece belediye binası değil sizin deyiminizle kocaman bir külliye yapıyoruz. Belediye binası var, tiyatro var, kültür merkezi var. Yüz bin metrekarelik bir bina yapıyoruz. 2014 Şubat’ta ihalemizi yaptık. Mayıs ayında temelimizi attık. 24 ayın bitiminde Eylül ayının sonlarına doğru binamız tamamen bitmiş olacak. Buradan çok iddialı bir açıklama yapıyorum. Bu ve benzeri bir binayı, hiç kredi kullanmadan bu bedelle yapmış bir tane belediye, kurum ve bakanlık varsa biz orada kalkarız size teşekkür ederiz” diye konuştu. 

Okullara hizmetlerimiz devam edecek

Zeybek sözlerini şöyle sürdürdü; “Buradan bir müjde daha vermek istiyorum. Sarıyer’de okullara geçen sene yapmış olduğumuz ne hizmet varsa bu sene de tatil itibarıyla aynı hizmetleri yapmaya devam edeceğiz.”

Araç kiralama fiyatları neden mi yüksek

Yüksek araç fiyatları ile ilgili eleştirilere ise Zeybek, “Sarıyer ilçesinin 175 km2 yüzölçümü var, Kâğıthane Belediyesi’nin ise 14 km2 yüzölçümü var. Bu iki belediyeyi araç kiralama ve yakıtları üzerinden kıyas yapmak çok yanlış olur. Sarıyer Belediyemizin ulaşım ve akaryakıt ile ilgili ödemiş olduğu bedellerin altında bir belediye varsa yine biz burada ilgililerden hesabını sorarız” diye konuştu.

Ayazağa’da 75 merdiven yaptık

Zeybek sözlerine şöyle devam etti; “25 yıllık Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nin tarihinde yapılmış hizmetlerin tümünü ona katlayan hizmetleri bir yılda yaptık. Ayazağa’da 75 merdivenin 57’sini geçen sene bitirdik. Ama belki siz merdivenlerden çıkıp inmiyorsunuzdur onu bilmiyorum.”

Eleştirilerden ders çıkartıyoruz

AK Partililerin Kısırkaya Hayvan Barınağı ile ilgili eleştirilerine ise Zeybek, “Eleştirilerden ders alıyoruz ve bunları gidermek için çalışıyoruz. Hayvan barınağı ile ilgili bazı eksiklerimiz vardı. Yasal olarak yasak ırk hayvanları biz topluyoruz, burada besliyoruz ve yaşamlarını idame ettiriyoruz. Bizim rehabilitasyon merkezimizde herhangi bir sokak köpeği bulunmaz. Uyuz hayvanlar, kısırlaştırılması gereken hayvanları ameliyat ederiz, tedavi ederiz iyileşince de aldığımız yere bırakırız. Oradaki kapasiteyi 2 katına çıkardık, personel sayımızı arttırdık yine eksiğimiz varsa biz bu konuda herkesin destek ve görüşlerini almaya hazırız. Ne zaman isterseniz gideriz oranın nasıl düzenli ve pırıl pırıl çalıştığını beraber inceleriz” dedi.

Eylül’de binayı açıyoruz

Eylül ayının içinde yeni hizmet binamız bitmiş olacak var olan eski binalarımızı kültür ve sosyal amaçlı projelerimizde değerlendireceğiz.

CHP’li Aksu; 'Asfalt oranı neden düştü?'

Gökan Zeybek’ten sonra söz alan CHP’li Oktay Aksu ise AK Partililerin eleştirilerine şu şekilde cevap verdi, “Asfalt dökme işi neden azaldı diye arkadaşlar bir eleştiri yönelttiler. Bir sene asfalt dökersiniz, gelecek sene yolda herhangi bir dezenformasyon yoksa veya yeni bir yol yoksa tekrar asfalt dökmeye gerek yoktur. Ama bu arkadaşlarımız kendi belediyelerinde asfaltları söküp, kaldırımları söküp yeniden yaptıkları için onlarda sürekli miktarlar artar” dedi.

Binayı yeşile boyamayacağız, fonksiyonlarına bakın

Hizmet binasının Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı binası olmadığına yönelik eleştirilere ise, Aksu, “Gündemimizin çoğunda hizmet binamız olan yeşil bina yer aldı. Arkadaşların bu yeşil binadan anladığı, dışı yeşile boyanmış bina. Binanın fonksiyonlarını dikkate almadan konuşuyorlar, şunu bilin ki biz binanın dışını yeşile boyamayacağız” dedi.

“Türkiye’nin en başarılı belediyesiyiz”

Aksu sözlerine şöyle devam etti: ‘Kitapçıkta kültüre çok yer ayrılmış, imara yer ayrılmamış’ diyorlar. Biz rant belediyesi değiliz ki, biz sosyal belediyecilik yapıyoruz tabi ki kültürel faaliyetler yapacağız. Bize bu eleştirileri getiren arkadaşlar, Sarıyer Belediyesi’ni bize teslim ettiklerinde, belediye binasını su basmasın diye önüne kum torbaları konuyordu. Bunun takdirini Sarıyer halkımız %52,5 oyla zaten gösterdi. Türkiye’nin en başarılı belediyesi iftiharla söylüyorum Sarıyer Belediyesi, en başarılı belediye başkanı da Şükrü Genç’tir. Herkes gözündeki at gözlüklerini çıkaracak, güneşin size vurmasını istiyorsanız gölgeden çıkacaksınız Şükrü Genç ve ekibinin neler yaptığını göreceksiniz. Sarıyer Kalkınma Eylemi’nde vaat ettiğimiz her şeyi sırayla tek tek gerçekleştiriyoruz.”

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 8057 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
1 Yorum