CHP'li Fatik Eker'den Sağlık Bakanlığı'na çağrı

CHP'li Fatik Eker'den Sağlık Bakanlığı'na çağrı
CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Fatik Eker, 8 TL’lik bir ilacın hastane masrafları nedeniyle halka 20 TL’ye satıldığını belirterek bunun düzeltilmesini istedi.

Aynı zamanda eczacı olan CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Fatik Eker, normalde 8 TL’lik bir ilacın hastane masrafları nedeniyle halka 20 TL’ye satıldığını belirterek, bu farkın kaldırılması için Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu. 

CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi ve Eczacı Fatik Eker, vatandaşların yaşadığı sağlık sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyor. Eczacılık yaptığı Pınar Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların ilaç reçetelerini meclis toplantısında gösteren Eker, normalde 8 TL’lik bir ilacın hastane masrafları nedeniyle 20 TL’ye çıktığını belirtti. CHP’li Eker, AK Parti meclis grubunun halkın bu tür sorunlarını Sağlık Bakanlığı’na taşıması önerisinde bulundu. 

Reçeteler arasında fark var

Pınar Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaştan alınan muayene ücretinin Suriyelilerden alınmadığını da belirten Eker, "Reçeteye bakıldığında arada fark var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir vatandaşımıza iki tane ilaç yazılmış. Bunlardan bir tanesi Minoset tablet diğeri ise İliadin Sprey bunun normal ücreti sadece 8 TL ama sisteme girildiğinde hastane masrafını da ekleyerek 20 TL’ye çıkıyor. Ama Suriyeli bir hasta geldi onun reçetesine baktım sadece ilaç ücreti yazıyor. Bu fark ne anlama geliyor? Burada vatandaşımıza yansıtılan hastane ücretinin de kaldırılması gerekiyor. Burada AK Partili meclis grubunun biraz da halkın sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğini söylüyor ve bu konuyu Sağlık Bakanlığı’na taşımalarını öneriyorum” dedi.

Hastane ne zaman bitecek?

Sarıyer’deki hastane yetersizliğine de dikkat çeken CHP’li Eker, "Halkımız mağdur Çayırbaşı’ndaki hastane neden bitirilemiyor anlamış değiliz. Halkımız biran önce bu hastanenin bitmesi ve hizmete girmesini istiyor. Siz neyi bekliyorsunuz” diye sordu.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 5078 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT