CHP'li Eren Erdem Sarıyer Manşet'in haberlerini TBMM'ye taşıdı!

CHP'li Eren Erdem Sarıyer Manşet'in haberlerini TBMM'ye taşıdı!
CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, Sarıyer Manşet’in haberlerini TBMM’ye taşıdı.

Sarıyer Manşet Gazetesi’nin ulusal basında da geniş yer bulan haberlerini TBMM’ye soru önergesi olarak taşıyan CHP’li Eren Erdem, İBB İmar Komisyonu'nun AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığının tam karşısında bulunan cami alanının hükümete yakın müteahhitlerin isteği doğrultusunda taşıma kararı çıkardığını belirtirken, caminin taşınmasının perde arkasında, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı'nın aylık 24 bin TL’ye kiraladığı yalının kirasını bu müteahhitlerin ödeyeceği iddialarının olduğunu ifade etti.

CHP’li Erdem, Başbakan Yıldırım’a “Yandaş müteahhitlerinizin menfaati için camileri taşıyan bir zihniyetin temsilcisi olarak, CHP’yi kastederek “camiyi ahıra çevirdiler” kara propaganda ve yalanını hâlâ savunmaya devam edecek misiniz?” diye sordu.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın amcası olduğunu hatırlatan Erdem, İinsanların ibadet ettiği veya şehitlerin adının verildiği manevi değeri ve anlamı olan kaç yapı yandaşların çıkarları ve yalıda oturmanın karşılığında taşınacaktır?” diye sordu.

İşte Eren Erdem’in TBMM'ye sunduğu ilgili soru önergesi:

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB) İmar Komisyonunca hazırlanan raporda, Sarıyer Ferahevler Mahallesi’nde AKP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın tam karşısında bulunan mevcut caminin alanının “yetersiz” kaldığı için değiştirilmesi gerektiği belirtilmiştir. Bu gerekçeyle,  konut fiyatlarının 300 bin dolardan başlayıp 1 milyon 350 bin dolara kadar yükselen projenin içindeki Açı ve İmaj İnşaat adlı şirkete ait cami alanı değiştirilmiş ve müteahhitlerin istediği şekilde başka bir yere taşınması için karar alınmıştır.

Bu çerçeveden hareketle;

1. Yandaş müteahhitlerinizin menfaati için camileri taşıyan bir zihniyetin temsilcisi olarak, CHP’yi kastederek “camiyi ahıra çevirdiler” kara propaganda ve yalanını hâlâ savunmaya devam edecek misiniz?

2. AKP Sarıyer İlçe Başkanlığının 8 yıldır bulunduğu yerden Sarıyer Merkez’e taşındığı, burada aylık 24 bin TL’lik yalı kiraladığı ve bahsi geçen şirketin bu yalının kirasını ödeyeceği iddiası doğru mudur?

3. Müteahhitlerin isteği doğrultusunda alanı değiştirilen caminin, Şırnak’ta şehit düşen Sarıyerli Üsteğmen Uğur Taşçı’nın adının verildiği park ve spor kompleksinin yerine taşınmasının gerekçesi nedir? Bölgede rantı engellemeyecek tek alan, spor tesisinin bulunduğu alan mıdır?

4. İnsanların ibadet ettiği veya şehitlerin adının verildiği manevi değeri ve anlamı olan kaç yapı yandaşların çıkarları ve yalıda oturmanın karşılığında taşınacaktır?

5. Bahsi geçen alanda İmar Komisyonu raporunda boş olduğunun belirtilmesine rağmen Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan yürüyüş alanı ve spor tesislerinin olduğu bilinmektedir. Bu rapor doğrultusunda bu yapılar yıkılacak mıdır?

Müteahhitler Büyükşehir'e cami taşıttırdı

AK Parti Sarıyer 'yalı'dan yönetilecek!

Bu haber toplam 5298 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT