CHP'li adaylar 6 ay önceden belirlenecek

CHP'li adaylar 6 ay önceden belirlenecek
CHP Parti Meclis Üyesi Ercan Karakaş, önümüzdeki yerel seçimler için başkan adaylarını ilk kez 6 ay öncesinden belirleyeceklerini bildirdi.

 

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği söyleşiye katılan PM Üyesi Ercan Karakaş, adaylarına 6 aylık süre içinde örgütle birlikte halka daha çok gitme fırsatı vereceklerini söyledi. Açık net ve bir şekilde yerel yönetimlerin güçlendirilmesini istediklerini vurgulayan Karakaş, “En küçük yerleşim birimlerinde halkın kendisiyle ilgili konularda doğrudan söz ve karar sahibi olmasına doğru bir atılım yapmamız gerekiyor. Biz sadece Büyükşehirlerin değil, ilçe belediyelerinin de güçlendirilmesini istiyoruz. Yerel yönetimlerde gerçekten reform yapacaksak, Türkiye’nin her ayak basılan yerini belediye olacak şekilde yapmak gerekir” dedi.

FIRSATI KULLANMALIYIZ...
Devam eden anayasa çalışmalarına da değinen Karakaş, CHP dışında hiç bir siyasi akım ve partinin tam eksiksiz bir demokrasi hedefi olmadığını ileri sürerek, “Bu anayasa çalışması başarıya ulaşacaksa bırakın 2-3 yıl sürsün. 12 Eylül baskıcı Anayasasıyla 1983’ten beri yaşıyoruz. Eğer değişebilecekse bu fırsatı kullanmamız gerekir” diye konuştu.

Bu haber toplam 3116 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT