CHP’den aday adayı tanıtım toplantısı

CHP’den aday adayı tanıtım toplantısı
CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği aday adayı tanıtım toplantısında konuşan İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, birlik beraberlik vurgusu yaparak, “Bizler kocaman bir aileyiz” dedi.

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Sarıyer Belediye başkan aday adaylarını ve Sarıyer Belediyesi meclis üyesi aday adaylarını tanıttı. Sarıyer Belediyesi’nin Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya aday adaylarının yanı sıra CHP örgütünden de çok sayıda kişi katıldı. Divan üyeliğini ilçe başkan yardımcılarından İsmail Aydın, Zeynel Kaplan ve Nurhayat Şen’in yaptığı toplantıda ilk önce belediye başkan aday adaylarına söz verildi. Daha sonra ise meclis üyesi aday adaylarına da kendilerini tanıtmaları iki buçuk dakika süre verildi.

Yalınkılıç: Bizler kocaman bir aileyiz

Saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda açılış konuşması yapan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, “Bugün Cumhuriyet’i ve devrimleri korumak için canlarını feda eden Kubilay ve iki arkadaşının şehit edilişinin 88. yıldönümü. Devrim şehitlerimizi saygı ve rahmetle anarken, kör karanlığa teslim olmayacağımızı ve Cumhuriyet’in bekçileri olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz” dedi. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için yoğun çalışma sürecine girdiklerini belirten Yalınkılıç; “Seçim sürecinde bütün programlara özverili ve düzenli bir şekilde katılmak zaruridir. Bu anlamda çalışmalara katılan ve katılacak olan tüm arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Bu salonda bulunan bütün aday adayı arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerli. Bizler kocaman bir aileyiz. Aday kim olursa olsun, listeye kim girerse girsin, geride kalan tüm arkadaşlarımızın kendileri aday olmuş gibi çalışacağında hiç şüphem yok” diye konuştu.

yalinkilic-ic1.jpg

"İstanbul’u Saraydan alıp halka vereceğiz"

Meclis üyelikleri için merak edilen eğilim yoklamasıyla ilgili de konuşan Yalınkılıç, “Genel merkezin belediye ve il genel meclis adaylarının belirlenmesinde il başkanlığımıza gelen yazıda, talep eden ilçelerde fermuar sistemiyle eğilim yoklaması yapılması için 12-13 Ocak 2019 tarihleri belirlendi. İlçe teşkilatı olarak örgüt içinde bir seçimin yapılması için il başkanlığımıza çok önceden başvurmuştuk. Bu konuda da ilçe başkanlığımızda gerekli çalışmalar başladı. Hep beraber yıllardır ihanet ettikleri bu kenti halkın iktidarına kavuşturalım. İstanbul’u, saraydan alıp halka vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Büyükdurmuş: “Mart’ın sonu bahar olacak”

Toplantıya katılanlara selamlama konuşması yapan CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yeter Büyükdurmuş ise; “31 Mart’ta yapılacak yerel yönetim seçimi öncesi Sarıyer’de temayül yoklaması yapılacak. Konuyla ilgili genel merkezimizden il başkanlığımıza yazı geldi. İlçe başkanlarımıza bu konudaki fikirlerini daha önce sormuştuk. Aday adayı olan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Mart’ın sonu bahar olacak. Sarıyer’de arttıracağımız her oy İBB’yi kazanmamızda bizlere avantaj sağlayacak. Bu yüzden çok ciddi şekilde çalışmamız gerekiyor” dedi.

Bu haber toplam 5040 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT