CHP’den 4+4+4 paneli

CHP’den 4+4+4 paneli
CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Komisyonu’nda çıkan kavgadan sonra TBMM’de yasalaşmasıyla tartışma konusu olan 4+4+4 yeni eğitim sistemi ile ilgili panel düzenledi.

Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen panele CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, 21. Dönem CHP Milletvekili Ayşe Gürocak, Cumhuriyet Halk Evleri Koordinatörü Benan Baykal konuşmacı olarak katıldılar. Serter; “4+4+4 eğitim sistemi medrese eğitim sistemidir. 5 yaşında çocuğum olsa okula göndermem” dedi.


 
Deniz: “Çocukların mesleklerine aileleri karar verecek”
Panelin açılış konuşmasını yapan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, “Biz 1 Mayıs 2011’den bu yana panellerimizi sürekli yapmaktayız. Panellerimizde güncel konuları işliyoruz. İlk panelimizi CHP’nin kuruluşu ile ilgili yapmıştık. Bugün de yeni yönetimimizle birlikte ilk panelimizi yapıyoruz. Bu panelimizde de 4+4+4 eğitim sisteminde ne yapılmak isteniyor bu sorunun cevabını arayacağız. 4+4+4 eğitim sisteminde çocuklarımızın genç yaşta meslek edinmesinin sağlanması isteniyor. Oysaki bu sistemde çocuklar 11 yaşında geleceğini tayin edemeyecekler, aileleri tayin edecekler. Bu da çocukların gelecekte kendi istedikleri meslekleri seçememelerine yok açacak” dedi.



Nur Serter: “4+4+4 AKP’nin seçmen projesidir”
Panele konuşmacı olarak katılan İstanbul Milletvekili Nur Serter, 4+4+4’ün AKP’nin kendi geleceği için ebediyen yaşatmayı umduğu bir seçmen projesi olduğunu belirterek, “Çocuklar artık 5 yaşında okula başlayacak. Buna en çok çocuklarını okul kazalarında kaybeden aileler karşı çıktı, meclise geldiler, bize yaşadıklarını anlattılar. 11 yaşında çocuklarımız öldü, 5 yaşında ana kucağından alınarak normal bir okulun içine bırakılacak çocuklarımızın can güvenliğinden endişe ediyoruz diyor anneler. Elimizden gelen her şeyi yaptık ama bu kabul edildi ve yasaya girdi. Peki neden? İşte bu neden 5 yaş kadar acı bir neden. 5 yaşında çocuk okula başlıyor 4 yıl süreyle ilkokulda öğrenim görüyor, 9 yaşında ilkokul bitiyor ve diploma alamadan ikinci 4 yıl olan ortaokula başlıyor. 13 yaşında ortaokulu bitirecek. Bu ikinci 4 yılda, 9 yaşındaki çocuk ortaokula girdiğinde alan seçecek. Bu alanlar onun bütün eğitim süreci içerisinde etkileyecek olan alan seçimleri olacak. Çocuk belki ilerde tıp okuyacak ama 9 yaşında sosyal bilimleri seçtiği için eğitimine adapte olamayacak. Bu sistemde esas amaç imam hatip modülünü oraya yerleştirerek 9 yaşındaki bir çocuğa din eğitimini okul çatısı altında başlatmaktır” dedi

4+4+4 bir medrese sistemidir
4+4+4 eğitim sisteminin medrese eğitim sistemi olduğunu söyleyen Serter; “Bir medrese zihniyetidir. Ayrıca bir rant yasasıdır. Başbakan kendi Hitler gibi ari ırkını yaratmak istiyor. AKP kendisine oy veren bir model yaratmaya çalışıyor ve bizim çocuklarımızın geleceği üzerinden kendi siyasi geleceğini garanti altına almaya çalışıyor. 5 yaşında çocuğum olsa bu yıl okula göndermem. Yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürdük. CHP olarak mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Benan Baykal CHE’yi anlattı
Cumhuriyet Halk Evleri Koordinatörü Benan Baykal ise, “Halkın aydınlanması, bilinçlenmesi için gönüllülerimizle birlikte çalışıyoruz. Atatürk’ten aldığımız devrimci ruhla, devrimleri korumak, kollamak, cumhuriyet değerlerimizi sonsuza kadar yaşatmak için çalışıyoruz ve bunu hep birlikte başaracağız” diyerek Halk Evleri’nin kuruluş süreci ve gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında panel katılımcılarına bilgiler sundu.

Panele; CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, Meclis Üyeleri Hüseyin Coşkun, Ekrem Tekçe, ilçe yöneticileri, parti üyeleri ve çok sayıda Sarıyerli katıldı.

Bu haber toplam 1663 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT