CHP'de önseçim kesinleşti!

CHP'de önseçim kesinleşti!
CHP Parti Meclisinin aldığı karara göre; Sarıyer’in de içinde bulunduğu İstanbul 2. Bölgede 2-4-6-8-9-10 ve sonrasındaki adaylar önseçimle belirlenecek.
CHP Parti Meclisi, 7 Haziran seçimleri için bugüne kadarki en geniş önseçim uygulamasını yapma kararı aldı. 85 seçim bölgesinden 55’inde seçim bölgesinde üye katılımlı önseçim yapılacak. Sarıyer’in de içinde bulunduğu İstanbul 2. Bölgede 1-3-5-7 sıralar genel merkezin kontenjanına ayrıldı. 2-4-6-8-9-10 ve sonrasındaki adaylar ise önseçimle belirlenecek.
 
Kılıçdaroğlu sırasını kadına bırakacak
Yine alınan karara göre ilk sıraya kadın aday konulacak. 2011 seçimlerinde İstanbul 2. Bölge 1. sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bulunuyordu.
 
Şuanda 2. Bölgede toplamda 27 milletvekili bulunuyor. 2011 seçimlerinde AK Parti 15, CHP 9, MHP 2, Bağımsız ise 1 milletvekili çıkartmıştı.
 
İstanbul 2. Bölge – CHP’nin mevcut milletvekili listesi
1-Kemal Kılıçdaroğlu, 2-Bihlun Tamaylıgil, 3- Sezgin Tanrıkulu, 4-Aydın Ayaydın, 5-Sedef Küçük, 6-Ercan Cengiz, 7-Haluk Eyidoğan, 8-Aykut Erdoğdu, 9- Melda Onur

Aday adaylarının tek hedefi önseçimde ilk 6’ya girmek
Önseçim kararıyla birlikte aday adayları çalışmalarını hızlandırdı. Yapılan kamuoyu yoklamalarına göre değerlendirildiğinde CHP 2. Bölgeden en az 8 en fazla ise 10 milletvekili çıkartıyor. Bu rakamlar HDP’nin barajı aşıp aşmama durumuna göre de değişkenlik gösteriyor. Adayların milletvekilliğini garantilemeleri için önseçimde en kötü ilk 6. sıraya girmeleri gerekiyor.

Bu haber toplam 4500 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum