CHP’DE ÖN SEÇİM KARARI!

CHP’DE ÖN SEÇİM KARARI!
CHP Sarıyer’de 25 Ocak Cumartesi günü meclis üyelikleri için eğilim yoklaması yapacak.


CHP eğilim yoklamasıyla belediye meclis üyelerini belirleme kararı aldı. Genel Merkez tarafından gönderilen genelgeye göre fermuar sistemi uygulanacak. Örgütte heyecan yaratacak bu genelgeye göre belediyesi CHP'de olan ilçelerde üye bazlı eğilim yoklaması uygulanacak. Bu karara göre; 1-3-5 tek rakamlarının  eğilim yoklamasından çıkan sonuçlara belirlenmesi, 2-4-6 çift rakamların ise genel merkez tarafından belirlenmesi kararlaştırıldı. Sarıyer’de 25 Ocak Günü ön seçim olacak.


FERMUAR SİSTEMİ NEDİR?
Fermuar Sistemine göre listenin her tek sayısı atama ile, her çift sayısı seçimle belirleniyor. Dolayısı ile,  genel merkezin belirleyeceği kişi listenin 1'inci sırasına yerleşirken, örgütte en çok oyu alan kişi ise 2'inci sıraya yerleşiyor.
Fermuar sistemine göre 40 kişilik belediye meclis üyesi listesinin, atama ile yazılacak 20 kişilik  kadronun; 5 tanesini genel merkez, 5 tanesini il başkanlığı, 5 tanesini belediye başkan adayı, 5 tanesini ise ilçe yönetimi yazacak. Geri kalan 20 kişi ise ön seçimle belirlenecek.


BELEDİYE BAŞKAN ADAYININ BELİRLENMESİNİ SAĞLAYABİLİR
Özellikle İstanbul'da belediyesi olan ilçelerde yapılacak olan fermuarlı ön seçimi, mevcut belediye başkanlarının listeleri kaybetmesi halinde, genel merkezin başka bir adayla yol yürüyeceği konuşuluyor. Dolayısı ile bu ön seçim, 2014 Mart Yerel Seçimlerine, CHP'nin hangi belediye başkan adayı ile gideceğini de belirleyebilir. Örgütlerle bugüne kadar ilişkisi olmayan belediye başkanlarını strese sokacak bu gelişme, örgütte ise heyecan yarattı.
 

Bu haber toplam 5014 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum