CHP’de Oğuz Güney’i düşürme planı

CHP’de Oğuz Güney’i düşürme planı
CHP Sarıyer Belediye Meclis Grubu'nda, Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi Oğuz Güney’i düşürme planı.. İŞTE O PLAN!...

Son dönemde işleri yolunda gitmeyen ve yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı Ünlü Tiyatrocu Oya Başar’la bile mahkemelik olan iş adamı ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Oğuz Güney’e bir darbe de siyasi arkadaşlarından geldi. CHP Sarıyer Belediye Meclis Grubu’nda Güney’i üyelikten düşürme planı yapıldı.  Önümüzdeki meclis toplantısına da katılmazsa büyük ihtimalle Güney’in meclis üyeliği düşürülecek.

İki toplantıda izinli sayılmadı
Belediye Meclis Kanununa göre; meclis tarafından izinli sayılmadığı takdirde 3 toplantı üst üste meclise katılmayan meclis üyeleri otomatikman düşüyor. Sarıyer Manşet'e gelen bilgilere göre CHP grubunda Meclis Üyesi Oğuz Güney’i düşürme hesapları yapıldı. Meclis üyeleri önerge verilmemesi için uyarıldı. Mayıs ayında yapılan iki toplantı da meclise gelmeyenlerin izinli sayılması için herhangi önerge verilmedi ve Oğuz Güney izinli sayılmadı. Normalde her toplantıda CHP’li Erdal Sarıgöl bu konuda önerge veriyor ve meclis bu önergeyi oylayarak gelmeyenleri izinli sayıyordu.



AK Parti’nin hesapları da tutmadı
Bu durum AK Parti’nin de işine geliyordu çünkü daha önce AK Parti’den istifa ettikten sonra iki yıldır oturumlara katılmayan bağımsız meclis üyesi Serap Boz’un da üyeliği düşmüş olacak ve yerine yine AK Parti’den farklı bir kişi meclise girecektir. Bu nedenle AK Parti grubundan da önerge veren olmadı. Ama CHP’liler Serap Boz’a haber verdi ve Boz apar topar iki yıl sonra meclis toplantısına katıldı.

CHP’de 4 kişi tehlikede
Ayrıca Oğuz Güney’in dışında CHP’den Ali Rıza Yılmaz, Erol Aydın, Muzaffer Abdaloğlu da son iki toplantıya katılmadıkları için topun ağzındalar. Bu isimler önümüzdeki toplantıya katılmadıkları takdirde meclis üyelikleri tehlikeye girecek. Önerge verildiği halde kabul edilmeme olasılığı da yüksek bir ihtimal olarak görülüyor.

Oğuz Güney’in meclis üyeliği düşmesi durumunda yerine Sarıyer Belediyesi’ne düzenlenen yolsuzluk operasyonu kapsamında 3 ay cezaevinde kalan Yılmaz Tank gelecek.

Oğuz Güney’e vefasızlık mı yapılıyor?
Bilindiği gibi Oğuz Güney seçim döneminde Belediye Başkanı Şükrü Genç’e seçim çalışmaları için büyük bir ekonomik katkıda bulunmuştu. CHP’liler tarafından da CHP grubunun işleri bozulan Güney’e karşı böyle bir tutum sergilemesi bir vefasızlık olarak yorumlandı.

Bu haber toplam 7331 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
3 Yorum