CHP'de liste savaşı!

CHP'de liste savaşı!
Listelerin Yüksek Seçim Kurulu’na verilmesine bir gün kala CHP Sarıyer’de tam bir liste savaşı yaşanıyor.

İl Başkanlığı’nın devre dışı bırakıldığı meclis üyeliği kararında Ankara’ya iki farklı liste gitti. 

CHP Merkez Yürütme Kurulu’nun ilçelere gönderdiği genelgeyle meclis üyeliği yetkisinin kendinde toplamasıyla, listelere kimlerin gireceği merak ediliyor. CHP Genel Merkezi ilçe başkanlıkları ve belediye başkan adaylarının hazırlayacakları ortak listeleri genel merkeze gönderilmesini istedi. Ancak iki taraf arasında uzlaşma sağlanamadı. Bir tarafta Şükrü Genç diğer tarafta ise Mehmet Deniz’in iki farklı liste yaparak Ankara’ya gönderdikleri öğrenildi.
 
Mehmet Deniz’in tüm çabalarına rağmen, Şükrü Genç’in masaya oturmaya yanaşmadığı ve müteahhitlerden oluşan isimlerden bir liste oluşturduğu konuşuluyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil’e kendi listesinin onaylanması için girişimlerde buluna Genç’e, CHP örgütünden tepkiler yükseliyor.  
 
3500 CHP’linin katılımıyla gerçekleştirilen eğilim yoklamasında sıralamaya girenlerin listeye kesin girip girmeyecekleri ise belirsizliğini koruyor. Bu isimlerin listede yer almaması durumunda toplu istifaların yaşanabileceği konuşuluyor.
 

Şükrü Genç’in hazırladığı listede mevcut meclis üyelerinden çok sayıda kişi bulunmuyor. Alınan bilgilere göre 1. sırada Gökan Zeybek, 2. Nizamettin Günel,  7. sırada Fadik Eker, Nadir Günday, kontenjanın 1. numarasında ise Ali Rıza Yılmaz bulunuyor…

 
Ayrıntıları aktarmaya devam edeceğiz!

Bu haber toplam 5842 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum