CHP'de kongre soruları!

CHP'de kongre soruları!
İlçe kongresi yaklaşan CHP'de, cevabı merakla beklenen sorular...

CHP’de kongre takviminin açıklanmasının ardından ilçe kongreleriyle ilgili heyecan başladı. Genel seçimlerde milletvekili adaylarının artık önseçimle belirleniyor olması ise ilçe başkanlıklarının önemini daha da arttırdı. 2014 yerel seçimlerinde atama yöntemleriyle tartışılan CHP’li Ataşehir ve Beşiktaş Belediyelerindeki aile şirketleri ve yolsuzluk iddialarının kısa zamanda gün yüzüne çıkması o dönem parti içindeki eleştirileri haklı çıkartırken, bu durum önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkan adaylarının önseçimle belirlenmesi olasılığını da yükseltti. Partideki bu son gelişmeler ve olası koalisyon ortaklığı da CHP’deki kongre yarışını daha da hareketlendirdi. Özellikle Sarıyer İlçe Başkanlığı için birçok isim geçiyor.


Delegeler yine masa başında mı yazılacak? 
CHP Sarıyer kulislerinde bir taraftan başkanlık için isimler konuşulurken, diğer taraftan kongrede oy kullanacak olan 400 delegenin nasıl seçileceği tartışılıyor. Önseçimle parti tabanında yeni bir hava yakalayan CHP’de, delege seçimleri için mahallelere sandık konulup, konulmayacağı ise partililer arasında en büyük soru işareti olarak öne çıkıyor. Bilindiği gibi önceki dönemlerde antidemokratik yollarla masa başında hazırlanan delege listeleri, CHP içinde en çok tartışılan konular arsında yer alıyordu. Ancak CHP’liler son dönemde, “Delege seçiminde sadece Sarıyer'de sandık olmayacak” söylentilerinden oldukça rahatsız görünüyor. 

Şükrü Genç kimi destekleyecek? 
CHP’lilerin merak ettiği bir diğer konu ise Belediye Başkanı Şükrü Genç’in kongre sürecine müdahale edip etmeyeceği… Önceki ilçe kongresinde Mehmet Deniz’e karşı yarışan ve kaybeden Cemal Yeğin’i destekleyen Şükrü Genç’in yeni kongre için nasıl bir rol oynayacağı henüz bilinmiyor. Ancak Mehmet Deniz’in bazı partililere Şükrü Genç’in kendisini desteklediğini söylediği belirtiliyor.  

Kongreye doğru giderken CHP’lilerin merak ettiği sorular…
- Delege seçimleri için mahallelere sandık konulacak mı?
- Genel merkez delege seçimleri için ilçelere gerekli müdahaleleri yapacak mı?
- Belediye Başkanı Şükrü Genç ayrı bir aday çıkartacak mı, ya da kimi destekleyecek? 
- Yönetim listelerinde kimler yer alacak?
- Mehmet Deniz’in her yerde “Şükrü Genç beni destekliyor” dediği doğru mu?
- Daha şimdiden güçlü adaylar hakkında karalama kampanyası başlatanlar kim?
- Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve Meclis Üyesi Ali Rıza Yılmaz’ın, Şükrü Genç’e kabul ettirmek için yeni bir aday üzerinde çalıştıkları doğru mu?  Bu aday kim?

CHP’deki tüm gelişmeler yine Sarıyer Manşet’te olacak.  Bizi takip edin habersiz kalmayın!!!

 

Bu haber toplam 4498 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
6 Yorum