CHP'de kimler milletvekili adayı olacak?

CHP'de kimler milletvekili adayı olacak?
Ön seçim haberleri CHP’yi hareketlendirdi. İşte kulislerde konuşulan isimler...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Haziran 2015’te yapılması öngörülen genel seçimlerinde, vekil adaylarını ağırlıklı olarak ön seçimle belirleme sözü, partide seçim heyecanını şimdiden başlattı.
 

Ön seçimde kilit ilçe Sarıyer olacak 

İstanbul’da Sarıyer’in de içinde bulunduğu 2. Bölgede daha şimdiden kulisler hareketlendi. Üyelerin oy kullanacak olmasıyla heyecanın daha da artması bekleniyor. 12 ilçenin bulunduğu 2.bölgede CHP’nin toplamda 64 bin üyesi bulunuyor. Bu ilçeler arasında 9 bin üye ile Sarıyer başı çekiyor. Şimdiye kadar Sarıyerli bir milletvekilinin olmaması ise CHP’deki ön seçimin önemini daha da arttırıyor.
 

Çift sıralar ön seçimle belirlenecek

2. bölgede CHP’nin mevcut 9 milletvekili bulunuyor. En son yerel seçim sonuçlarına bakıldığında ise bu sayının artacağı tahmin ediliyor. 2015’te yapılacak genel seçimlerde vekil adaylıklarında 1-3-5 gibi tekli sıraların atama ile; 2-4-6 gibi çift sayılarda ise ön seçimle belirleneceği belirtiliyor. MYK’da görev alanların dışında kalan milletvekilleri ve PM üyelerinin de önseçime gireceği konuşuluyor.
 

İlçe başkanlarının gözü Ankara’da 

CHP kulislerinde 2. Bölge için çok sayıda isim telaffuz edilirken, üyelerin oy kullanacak olmasından dolayı ellerindeki avantajı kullanmak isteyen birçok ilçe başkanının da şansını deneyebileceği tahmin ediliyor. Şişli İlçe Başkanı Veli Çelik, Kâğıthane İlçe Başkanı Zeynel Öztürk, Beyoğlu İlçe Başkanı İnan Güney, Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan, Eyüp İlçe Başkanı Ahmet Kartalkanat, Esenler İlçe Başkanı Halil Özen’in isimleri adaylar arasında geçiyor.
 

İl yönetiminden kimler var

CHP İstanbul İl Yönetiminde bulunan Yılmaz Yıldız, Mustafa Ataç, Yüksel Mahsur Kılıç, Güven Karataş, Gülizar Emecan’ın da 2. bölgede aday olacakları belirtiliyor. Ayrıca Beşiktaş Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Atalay ve Eski Milletvekili Çetin Soysal’ın da isimleri geçiyor.
 

Sarıyer’den kimlerin ismi ön plana çıkıyor

Üye yoğunluğunun en fazla olduğu ve ön seçimde kilit ilçe olacağı tahmin edilen Sarıyer’de de Betül İstanbullu, Didem Engin, Cengiz Alp, Ali İhsan Özdemir, Gökan Zeybek, Nizamettin Günel, Erdal Sarıgöl, Serdar Sarıoğlu ve Ercan Karakaş gibi isimlerin aday adayı olacakları belirtiliyor.
 
Önseçimde kimlerin şansı olur, üye ağırlığı kimlerden yana, isim isim irdelemeye devam edeceğiz...

Bu haber toplam 7859 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
6 Yorum