CHP'de kimler aday olmak istiyor?

CHP'de kimler aday olmak istiyor?
2014 Yerel seçimlerine 10 ay gibi kısa bir süre kalırken siyasi partilerin adayları ile ilgili kulisler hareketlendi.

Hiç kuşkusuz ki en büyük adaylık savaşı Sarıyer’de iktidarı elinde bulunduran ve kaybetmek istemeyen CHP’de yaşanacak. Sarıyer’deki CHP’lilere bakıldığında kan değişimi istendiği açıkça ortada. İşte bu yüzden mevcut Belediye Başkanı Şükrü Genç’e alternatif aranıyor. CHP'de şuanda adaylıklar için belli gruplaşmalar oluştu ve saflar netleşiyor. Belediyedeki bazı müdürler adaylık için zemin yoklarken, belediye başkan yardımcılarından bazıları bile şuanda Genç’in dışındaki adaylarla görüşme halindeler.  

CHP kulislerine bakıldığında neredeyse herkes Şükrü Genç’in başarısız yönetiminde hemfikir...

Özellikle Ayazağa, Maslak ve Huzur Mahallelerinin de Sarıyer’e bağlanmasıyla 2014’ün daha da riske girdiğini düşünen CHP’liler kara kara düşünüyor. CHP’lilerin neredeyse %80’i toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak farklı bir adayla Sarıyer’in yeniden kazanılabileceği görüşünde.
 
CHP’de durum böyleyken, Şükrü Genç’in yerine aday olabilecek birçok isim de konuşulmaya başlandı. Denetim komisyonu raporuyla belediyedeki usulsüzlükleri ortaya çıkartan Hayati Kaptanoğlu’nun adı adaylık için bir adım öne çıkarken, Erol Aydın, Dr. Cengiz Alp, Erdal Sarıgöl, Çetin Soysal, Mehmet Sevigen, Ercan Karakaş ve İstinye Devlet Hastanesi’nin eski Başhekimi Dr. Cengiz Tamer de adaylık için çalışma yapan diğer isimler.

Öte yandan Genel Başkan Yardımcıları bile Sarıyer’e kendi adaylarını atatmak için zemin yokluyor. Son günlerde konuşulan diğer bir isim ise Gürsel Tekin destekli olduğu söylenen Erdoğan Tok. (Gürsel Tekin’in hemşerisi - Mali Müşavir)

CHP’de merak edilen bir diğer isim ise CHP’nin 2004 adayı ve şuanda meclis üyeliği yapan Gökan Zeybek. Zeybek ise aday olmak için son ana kadar Şükrü Genç’in durumunu bekleyecek.
 
Tüm partilerin adaylık süreçlerini ve ismi öne çıkanları aktarmaya devam edeceğiz…
Sırada AK Parti var. 

Sarıyer Manşet'i takip edin, habersiz kalmayın…

Bu haber toplam 11151 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
4 Yorum