CHP’de kayyum dönemi bitti

CHP’de kayyum dönemi bitti
Mahkemenin Mehmet Deniz’in itirazını kabul etmesinin ardından, icra memurları Büyükdere’deki ilçe binasına gelerek kayyumun görevine son verdi. CHP’liler kararı büyük bir sevinçle karşıladı.

İstanbul 11. İcra Hukuk Mahkemesi CHP Genel Merkezi ve İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in itirazını kabul ederek icra takibini iptal etmesinin ardından, icra memurları CHP Sarıyer ilçe binasına gelerek tutanakla kayyumun görevine son verdi. 20 günlük süreçte dışarıdan başkanlığı yürüten Mehmet Deniz’e ilçe binası teslim edildi. Mahkemenin kayyum olarak atadığı Gökan Zeybek icra tutanağını imzaladıktan sonra binanın anahtarlarını ilçe başkanı Mehmet Deniz’e iade etti. İcra işlemleri sırasında ilçe yönetimi, kadın kolları, gençlik kolları ve çok sayıda CHP’li de ilçe binasında hazır bulundu.  Partililer verdiği mücadeleden dolayı ve 20 günlük kayyum sürecinde ilçe başkanlığını dışarıdan başarıyla yöneten Mehmet Deniz’i tebrik ederek sevgi gösterisinde bulundular. Hatırlanacağı gibi CHP İstanbul İl Başkanlığı da Mehmet Deniz’in ilçe başkanlığının devam ettiğini, partinin çalışmalarının aksamaması için kayyumu heyetini uyarmıştı.

Öte yandan İl Seçim Kurulu'nun, olağanüstü kongrenin iptali ile ilgili kayyum heyetinin yapmış olduğu itirazı da reddettiği öğrenildi.



Başkan Deniz : “Yeni bir sayfa açıyoruz”
İlçe Başkanı Mehmet Deniz aile içerisinde bazen bu tür huzursuzluklar olabileceğini belirterek, “ Genel Başkanımızın dediği gibi bunları biz teker teker hep birlikte aşacağız. Yeni Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir tane arkadaşımızı bile dışarıda bırakmadan el ele kol kola çalışacağız. 2014’te CHP İstanbul’da iktidar olacak. Yeter ki iç çekişmeleri kenara bırakalım, sağduyulu olalım. 8 aylık ilçe başkanlığım sürecinde sürekli olarak ilçe veya il başkanı olmak bir şey ifade etmiyor, CHP’nin iktidar olması gerekiyor dedim. Bu tür şeyler doğal, zaman zaman olabilir. Olayı sağduyulu bir şekilde aştık. Bu da Sarıyer örgütünün başarısı. Ne kadar sağduyulu olduğunu gösteriyor. Ben 7 bin üyeyi temsil ediyorum. Hepsi benim için eşdeğer arkadaşlarım. Bu tür şeyleri geride bıraktık, şuandan itibaren Sarıyer’de yeni bir sayfa açıyoruz ve çalışmalarımızı bu doğrultuda götüreceğiz” dedi.

Gökan Zeybek: “CHP’de süreç devam ediyor”
Kayyum heyetinden Gökan Zeybek ise Sarıyer Manşet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada; “Eski ilçe başkanının açtığı dava neticesinde mahkeme bir karar verdi ve kayyum görevi bize tebliğ edildi. 15-20 günlük dönem içerisinde görev icra etmeye çalıştık. CHP’de süreç devam ediyor” dedi.

Kayyumun avukatına tepki
Çok sayıda CHP’li de partiyi Sarıyer’de zor durumda bırakan kayyumun avukatına adeta ateş püskürdü. Sarıyer Manşet’e konuşan CHP’liler; “Kayyumdaki arkadaşları yanlış yönlendiren, partimizi zor durumda bırakan bir avukat var. Kişisel hırsları yüzünden yanlış yönlendirme ve yanıltmalarla herkesi kandırdı. Bu tür insanların CHP’ye faydası yok. Partimize zarar verdi. İktidar için bu tür insanların CHP’nin yakasını bırakması lazım. Bunlar partiyi değil kendilerini düşünüyorlar” diye konuştular.

Bu haber toplam 1955 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
4 Yorum