CHP’de hangi isimler kontenjan adayı olacak

CHP’de hangi isimler kontenjan adayı olacak
CHP’de aday adayları önseçim için çalışmalarına hız verirken, genel merkez kontenjanına ayrılan 1-3-5 ve 7 numaralara kimlerin oturacağı merak konusu oldu. Önseçim için oluşturulacak listeler tartışılmaya başlandı.
Alınan bilgilere göre milletvekili ve bazı genel başkan yardımcıları ve PM üyeleri de önseçime girecek. 2. Bölgede önseçim için çalışmalarını sürdüren bir diğer isim ise Şişli eski Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül. 29 Mart’ta yapılacak olan önseçim için Sarıgül tüm ilçelerde ekip kurdu. Ve önseçimde güçlü adaylardan oluşan liste yapacak. Sarıgül’ün, Mehmet Sevigen’le birlikte ortak liste yapacakları da yüksek sesle dillendiriliyor.
 
Öte yandan ilçe başkanlarının da ortak liste yapmak için sık sık bir araya geldikleri belirtiliyor. Çok sayıda anahtar listenin çıkacağı tahmin ediliyor. Listelerde kimler olacak, üye bazında kimler daha şanslı görünüyor. Sarıyer Manşet önümüzdeki günlerde aktarmaya devam edecek. 
 
Kontenjan adayları belli gibi 
Alınan bilgilere göre kontenjan adayları ise, 1 sırada Prof. İştar Gözaydın, 3. sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5. sırada Sezgin Tanrıkulu ve 7. sırada Burhan Şenatalar ya da Ercan Karakaş olacak.

Bu haber toplam 4067 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT