CHP’de Güney planı suya düştü

CHP’de Güney planı suya düştü
CHP meclis grubunun Meclis Üyesi Oğuz Güney’i düşürme planı suya düştü.

Sarıyer Manşet Gazetesi’nin CHP grubunda Meclis Üyesi Oğuz Güney’i düşürme planını ortaya çıkartmasıyla su yüzüne çıkan gizli hesaplar bozuldu. Toplantı öncesi CHP’de topun ucunda bulunan Oğuz Güney’in gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. CHP grubunda üyeliğini tehlikeye atmak istemeyenlerin neredeyse tamamı toplantıyı kaçırmadı. Meclis Üyesi Gökan Zeybek ve Niyazi Tomba’nın dışındaki herkesin katıldığı toplantıda CHP’li Erdal Sarıgöl’ün “Meclis toplantısına katılmayanların izinli sayılması” ile ilgili önergesi ise gülüşmelere neden oldu. Oğuz Güney’in yüzündeki gerginlik ve birkaç kişi dışında CHP’li meclis üyeleriyle mesafeli duruşu da gözden kaçmadı. CHP kanadından alınan bilgilere göre; Güney’in siyasi arkadaşlarına çok kızgın olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Erol Aydın, Ali Rıza Yılmaz ve Muzaffer Abdaloğlu da meclis toplantısına katılarak meclis üyeliklerinin düşme tehlikesini atlatmış oldular.

Oğuz Güney’i düşürme hesapları yapılmıştı
Hatırlanacağı gibi; son dönemde işleri yolunda gitmeyen ve yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı Ünlü Tiyatrocu Oya Başar’la mahkemelik olan iş adamı ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Oğuz Güney’e bir darbe de siyasi arkadaşlarından gelmişti. CHP Sarıyer Belediye Meclis Grubu’nda, Meclis Üyesi Oğuz Güney’i düşürme hesapları yapılmıştı. İddialara göre meclis üyeleri “Meclis toplantısına katılmayanların izinli sayılması” için önerge verilmemeleri konusunda uyarılmıştı. Mayıs ayında yapılan iki toplantı da meclise gelmeyenlerin izinli sayılması için herhangi önerge verilmemiş ve Oğuz Güney izinli sayılmamıştı. Bu gizli planı yine Sarıyer Manşet Gazetesi ortaya çıkarmış ve Güney ile diğer meclis üyelerini uyarmıştı.

AK Partili Coşkun, Şükrü Genç’i Güney planı ile vurdu!
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise meclis toplantısında AK Partililere yüklendi. Bunun üzerine AK Partili Hüseyin Coşgun Oğuz Güney’i işaret ederek, “Sayın Başkan biz en azından kendi meclis üyemizin ayağını kaydırmak için gizli hesaplar yapmıyoruz. Siz bunu sorgulayın” dedi. Coşgun’un bu sözleri üzerine sinirlendiği gözlenen Şükrü Genç ise Oğuz Güzey’e bir süre baktıktan sonra hiçbir cevap vermeden kafasını sallamakla yetindi. Toplantı öncesinde AK Partililerin Güney’e “Geçmiş olsun” diyerek merhabalaşması da dikkat çekti.

Bu haber toplam 1887 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT