CHP'de değişim kapıda!

CHP'de değişim kapıda!
CHP, hafta sonu yapacağı toplantıda ilçe belediye başkanlarında ciddi bir değişikliğe hazırlanıyor.

CHP, bu hafta sonu yapacağı toplantı ile İstanbul, Ankara ve İzmir'in metropol ilçelerinin adaylarını belirleyecek. Bugüne kadar açıklanan belediyelerde ciddi bir değişim yapmayan CHP, hafta sonu yapacağı toplantıda ilçelerde ciddi bir değişikliğe hazırlanıyor.

 
Vatan Gazetesi’nin haberine göre; CHP'de pazar günü yapılacak Parti Meclisi'nde CHP'li başkanlar tarafından yönetilen metropol ilçelerin başkan adayları belirlenecek. İstanbul'daki 13 CHP'li belediyeden Ataşehir ve Çatalca’nın dışındaki 11 ilçenin de başkanlarının değişeceği ifade edilirken Beşiktaş, Kadıköy, Beyoğlu ve Bakırköy adaylarını bizzat CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun belirleyeceği öğrenildi.

CHP bugüne kadar açıkladığı belediyelerde ciddi bir değişikliğe imza atmazken ilçeler de büyük bir değişime imza atacak. CHP'nin İstanbul'da kazanılacak güçlü yerlerden 3 kadın adayı göstereceği de kulislerde konuşuluyor.
 
TAKIMLARA DİKKAT...
Beşiktaş Belediyesi için de Galatasaraylı adayların isimlerinin kulislerde konuşulması üzerine Beşiktaş'lı bir adayın listeye konulmasının istendiği bu nedenle Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın CHP lideri ile görüşeceği de belirtildi. Öte yandan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da CHP'den bazı isimlerle görüşüp Kadıköy'de Selami Öztürk ile devam edilip edilmeyeceği yönünde bilgi almaya çalıştığı ve Öztürk'ten memnuniyetini ifade ettiği öğrenildi. ancak Kadıköy'de Öztürk'ün de değiştirilecek isimler arasında yer alacağı ileri sürülüyor.
 
ÇAPAN DEĞİŞİYOR MU?
Esenyurt adayı olarak açıklanan Gürbüz Çapan’ın cezasının Yargıtay tarafından onanması üzerine değiştirileceği beklentisi oluştu. Çapan’ın “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve rüşvet” suçundan ceza alması nedeniyle parti yönetiminde “Siyasi bir ceza almadı rüşvetten ceza aldı” yorumları dillendiriliyor. Parti kulislerinde Çapan'ın yerine Esenyurt'ta Bülent Kerimoğlu'nun aday gösterilebileceği öne sürüldü.

BİR VEKİL DAHA...
Aday açıklamada gecikme, yargı dosyası ve çoklu aday yarışı nedenleriyle CHP'nin sıkıntı yaşadığı Trakya bölgesinde ise "vekil başkan" formülüne yönelindiği belirtiliyor. Kulislerde CHP kurmaylarının mevcut başkan Hamdi Sedefçi'nin Yargıtay'daki dosyası nedeniyle Edirne'de sürpriz bir kararla ilin Milletvekili Recep Gürkan'ın adaylığını gündemine aldığı konuşuluyor. CHP yöneticilerinin Edirne için B Planı'nın ise eski il başkanı ve vekil Nejat Gencan olduğu belirtiliyor.

ÇANKAYA KULİSLERİ
CHP'de herkesin en merak ettiği ilçe ise Çankaya Belediyesi. Burada da ciddi bir aday belirleme sıkıntısı olduğu ileri sürülürken kulislere yansıyan son bilgilere göre, 29 aday adayının olduğu CHP Çankaya Belediye Başkan adaylığı için CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, mevcut başkan Bülent Tanık, eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen’in oğlu Alper Taşdelen, Belediye müfettişi Şükrü Tüteloğlu ve Necati Yılmaz’ın isimleri ağırlık kazandı.

Bu haber toplam 6052 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum