CHP'de bir kadın aday daha

CHP'de bir kadın aday daha
Özellikle kadınlara yönelik sosyal sorumluluk çalışmalarıyla bilinen Sarıyerli Betül İstanbullu’nun ismi CHP’den Sarıyer Belediye Başkan Adaylığı için geçiyor.
Yerel seçimler yaklaşırken partilerin kendi içerisindeki aday adaylarının yarışı da gittikçe hız kazanıyor. CHP’de birçok aday adayı startı verirken, bazı isimlerin de kulislerde sıkça ismi geçiyor. CHP Sarıyer kulislerinde ismi geçenlerden bir diğer isim ise kadınlara yönelik yaptığı sosyal sorumluluk çalışmalarıyla bilinen Betül İstanbullu.

Kadınların siyasette daha etkin olması için “kadınelisiyaset.com” isimli bir internet sitesi kuran İstanbullu, “Kavgalı değil, kahveli siyaset” toplantılarıyla da siyasetçileri kadınlarla buluşturuyor. İstanbullu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü de bu toplantılarda kadınlarla bir araya getirmişti. 
Kılıçdaroğlu’nu Sarıyer’de öğrencilerle buluşturmuştu.

betul_istanbullu_ic1.jpg

Sarıyer ve Şişli’deki belediyecilik geçmişiyle de birçok kesim tarafından bilinen ve sevilen İstanbullu, geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Sarıyer’e getirerek Koç Üniversitesi’ndeki öğrencilerle buluşturmuştu.
 
Şişli Belediyesi’nde çalışırken Sarıyer’in yeni mahallelerinden Ayazağa’da görev yapan İstanbullu, bu mahallede de oldukça sevilen bir isim. CHP’deki kadın kotası da göz önünde alındığında İstanbullu’nün şansı oldukça yüksek görünüyor. 

Bu haber toplam 5832 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
7 Yorum