CHP Sarıyer'i anketlerle belirleyecek!

CHP Sarıyer'i anketlerle belirleyecek!
CHP Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) İstanbul’daki belediye başkan aday adaylarını belirleme stratejisi netleşti.
MYK’da aday adaylarının ”eğilim yoklamasına sokulması, yoklamadan çıkanların ise anketlerle netleştirilmesi” kararlaştırıldı. Belediyelerini CHP’nin yönettiği ilçelerde ise ”anket yöntemi” uygulanacak. 

Yerel seçimlere hazırlanan CHP, iddialı olduğu İstanbul’da belediye başkan adaylarının nasıl belirleneceğine ilişkin yol haritasını netleştirdi. Yaklaşık üç saat süren MYK’da tartışılan formüle göre, CHP’li adaylar, önce tüm üyelerin katılımıyla yapılacak olan ‘‘eğilim yoklaması”nda yarışacak. Uygulanmasında yasal zorunluluk bulunmayan eğilim yoklamasında ismi çıkan ilk beş aday, daha sonra ise ankette sorulacak.

2 Aralık’ta yapılması planlanan eğilim yoklaması, belediyelerin CHP’de olmadığı ilçelerde gerçekleştirilecek. Belediyelerini CHP’nin yönettiği ilçelerde ise ”anket yöntemi” uygulanacak. Anketlerde, hem mevcut belediye başkanları, hem de aday adaylarının durumu netleştirilecek. Son kararı ise MYK verecek. Kimin belediye başkan adayı olup olmayacağı MYK’da belirlenecek.

ADAYLAR DİKKAT: ANKETLER BAŞLIYOR
Öte yandan, CHP Genel Merkezi, belediye başkan aday adaylarının performanslarını ve tanınırlık derecesini ölçmek için  üç ayrı anket şirketiyle çalışmalarına başladı.
Çapraz sorgu yöntemiyle yaptırılacak olan anketlerden elde edilen sonuçlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teslim edilecek.
 
Anket yaptırılacak bölgeler ise CHP’nin adaylarının yoğunlaştığı yerler olacak. Örneğin, İzmir’in Karşıyaka, Ankara’nın Çankaya, İstanbul’un Kadıköy gibi ilçelerinde hem adaylar, hem de mevcut başkanların durumu sorulacak.

Anketler İzmir, Antalya, Mersin, Adana, Tekirdağ, Edirne gibi kentlerde de uygulanacak. Anketörlerin bir kısmı perşembe günü sahaya inmeye başlayacak.

Bu haber toplam 4089 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT