CHP Sarıyer'den kadına şiddete karşı basın açıklaması

CHP Sarıyer'den kadına şiddete karşı basın açıklaması
CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında ilçe binası önünde basın açıklaması yaptı.

81 ilde saat 11.00'de eş zamanlı yapılan açıklamanın metnini okuyan CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, "Siyaset yapmaktan da emeğimizin hakkını savunmaktan da vazgeçmeyeceğiz. Kadına yönelik şiddet politiktir diye haykırmayı sürdüreceğiz” dedi.

81 ilde saat 11.00'de eş zamanlı yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle bir aradayız. Burada Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları'nın basın açıklamasını yapıyoruz. Kadına şiddet politiktir. Bundan tam 60 yıl önce Dominik Cumhuriyeti'nde yaşayan ve tarihe 'Kelebekler' olarak geçen 3 kız kardeş, ülkedeki diktatörlüğe karşı direndiler, hapsedildiler, tutuklandılar, ağır işkencelere maruz kaldılar. Var güçleri ile 30 yıl süren diktatörlüğe meydan okudular. 25 Kasım tarihinde iktidar güçleri tarafından tecavüz edilerek öldürüldüler. Cansız bedenleri bir uçurumun dibinde bulundu. Kadınların baskıya karşı mücadelesini Mirabal kardeşleri yok ederek sindireceğini sanan diktatör, onların katliamının ardından patlayan ve ülkeyi saran öfke seli ile devrildi. Mirabal kardeşler, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nün, insan hakları ve demokrasi mücadelesinin sembolü oldular. Bütün dünyada kadınlar 3 kız kardeşten aldığı mücadele bayrağını daha ileri taşımanın inancı ve dayanışması içerisinde İstanbul Sözleşmesi gibi uluslararası önemli anlaşmaların hayata geçirilmesini sağladı.

siddet-ic1-001.jpg

"KADINA YÖNELİK ŞİDDET POLİTİKTİR"

Bu yıl 25 Kasım'ı pandemi koşullarının gölgesinde karşılıyoruz. Ancak hepimiz biliyoruz ki ülkemizde kadına yönelik şiddet, ayrımcılık ve hak ihlalleri artarak devam ediyor. Kadınlar şiddete, istismara, yoksulluğa ve güvencesizliğe sıkıştırılmış hayatlar yaşıyor. Pandemi döneminde bu sorunların daha da büyümesi yetmezmiş gibi kazanılmış haklarımıza göz diken, kadınları fıtrat ve kader arasına sıkıştıran bir iktidarla mücadele ediyoruz. Kadınların kıyafetinden kaç çocuk doğuracağına, nafaka hakkından İstanbul Sözleşmesi'ne kadar uzanan ellere gereken cevabı her gün büyüttüğümüz örgütlü mücadelemizle veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Kadına yönelik şiddet politiktir diye haykırmayı sürdüreceğiz. Bizler Halide Edip'lerden, Bahriye Üçok'lardan, Türkan Saylan'lardan aldığımız ilhamla kadınların demokrasi, eşitlik ve insan hakları mücadelesini uluslararası dayanışma içinde sürdüreceğiz. Sokakları, meydanları, kampüsleri, fabrikaları ve tarlaları terk etmeyeceğiz. Hayatı kurduğumuz her alanda sözümüzü çoğaltacağız. Siyaset yapmaktan da emeğimizin hakkını savunmaktan da vazgeçmeyeceğiz. Eşit, özgür ve demokratik bir gelecek biz kadınların elinde büyüyecek. Yaşamın her köşesini sevgi, barış, kardeşlik ve güvenli bir gelecek ile donatacağız. El ele verip önce eril zihniyeti sonra dünyayı değiştireceğiz. Cesaret biziz, azim biziz, emek biziz. Biz kadınlarız. Biz her iki kişiden biriyiz. Bu 25 Kasım hepimize kardeşliğin, dayanışmanın, eşitliğin, mücadelenin ve kazanımların habercisi olsun."

Bu haber toplam 24191 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT