CHP Sarıyer'de tek başına iktidar çıkmadı, koalisyon şart

CHP Sarıyer'de tek başına iktidar çıkmadı, koalisyon şart
CHP Sarıyer’de yarış içinde geçen mahalle delege seçimlerinin bitmesiyle dengeler yeniden oluştu. Delege yapısına göre kim daha avantajlı? Şükrü Genç'in tavrı ne olacak?

SARIYER MANŞET ANALİZ HABER

CHP Sarıyer’de büyük yarış içinde geçen mahalle delege seçimlerinin bitmesiyle dengeler yeniden oluştu. 12 mahallede çift liste yarıştı, diğer mahallelerde büyük pazarlıklar sonucunda ortak liste çıktı. Sandıktan çıkan 400 delege ile 18 doğal delege CHP’yi Sarıyer’de yönetecek olan yeni ilçe başkanını belirleyecek. Listelere ve mahallelerde çıkan sonuçlara bakıldığında 3-4 odaklı bir delege yapısı görünüyor. Bu delege yapısı detaylı bir şekilde incelendiğinde hangi adayın nasıl avantaj yakaladığı, ya da hangi adayın şansının daha az olduğu net bir şekilde ortaya çıkıyor. Ancak genel yapıya bakıldığında birleşme olmadan “Bu aday kesin kazanır?” demek pek de mümkün görünmüyor. Yani tablo şunu gösteriyor; “CHP Sarıyer’de tek başına iktidar çıkmadı ve koalisyon şart!”

Erdal Sarıgöl bir adım önde!

Peki, bu dengelere göre kim avantajlı? Özellikle delege sayısı fazla olan ve çift listelerin yarıştığı Zekeriyaköy, İstinye, Ayazağa, Huzur, Kâzımkarabekir gibi büyük mahalleler ve ortak listelerin oluştuğu bazı mahallelere bakıldığında adaylığını çok önceden açıklamış olan Erdal Sarıgöl’ün diğer adaylara göre şansı fazla gibi görünüyor.

Başka adaylarla birleşme şart

Diğer adaylara bakıldığında ise mevcut ilçe yöneticisi olupta aday olan Uğurhan Atma, Yeter Büyükdurmuş ve Veysel Kalkan var. Bu fotoğraf ise ilçenin gücünün parçalandığını gösteriyor. Mehmet Deniz desteklese dahi burada da tek başına kazanacak hiçbir aday görünmüyor. Hatta burada aday olmak için 40 imzayı bulmakta bile zorlanacak isimler de olabilir. Başka adaylarla temas şart gibi görünüyor. Yine Hasan Saim Öztürk’ün adaylığı var. Öztürk’ün şansını ise kongreye yaklaşılırken ortaya çıkacak olan birleşmeler belirleyecek.

Şükrü Genç’in tavrı ne olacak?

Kongre yarışı tüm heyecanıyla devam ederken CHP örgütünde asıl merak edilen ise Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in tavrı. Şuana kadar delege seçimlerine pek müdahil olmadı. Mahallelerde çıkan bazı listeler, “Belediyenin listesi” olarak lanse edilse de Şükrü Genç tartışmaların dışında kalmayı başardı. Ama 2019’a giderken artık kendisinin de daha rahat çalışabileceği bir adayı işaret edebilir.

3-4 odaklı delege yapısına bakıldığında, eğer belediye yeni bir aday çıkartıp ya da mevcut adaylardan biriyle hareket ederse dengeler tamamen değişecek gibi görünüyor. Kısacası Şükrü Genç eğer delege yapısını iyi inceleyip mevcut bir adayı işaret ederse, 300’ün üzerinde bir delege ile kongreyi kazanmış ve örgüte hakim bir şekilde 2019’a gitme şansını yakalayabilir.

Diğer yandan başka bir aday çıkartması çevresi tarafından avantaj gibi gösterilse de karşı tarafta oluşabilecek koalisyonlar nedeniyle bu her zaman bir risk olacaktır. 2012’de Armoni Düğün Salonu’ndaki kongre ise bunun en büyük örneği. 2019’a giderken Şükrü Genç böyle bir riske girer mi onu da hep birlikte göreceğiz.

Bu haber toplam 4336 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
4 Yorum