CHP Sarıyer'de kongreye kaç adayla gidilecek? 

CHP Sarıyer'de kongreye kaç adayla gidilecek? 
Birleşme görüşmeleri yapan ilçe başkan adayları “Hangi adayla nasıl kazanırız?”ı tartışıyor. 

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda kongreye sayılı günler kala nefesler tutuldu. Çok sayıda adayın çalışma yaptığı kongre sürecinde salona kaç adayla gidileceği parti içerisinde merak konusu olurken, birleşme anlamında da önemli yol kat edildi. İlçe Başkan Adayı olan İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Sevim Yalınkılıç’a karşı ortak aday çıkartma zemininde buluşmaya çalışan diğer adaylar “Hangi adayla nasıl kazanırız?” sorusunun cevabını bulmaya çalışıyor.

Delege ve üyelerden “Birleşin” baskısı

CHP’de delege yapısına göre yapılan tüm hesaplarda, kongreye üç ya da dört adayla gidildiği takdirde Sevim Yalınkılıç’ın kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu nedenle delege ve parti üyeleri tarafından diğer adaylara “Birleşin” yönünde ciddi baskı var. Adaylaşacak kadar yeterli imza toplayan Erdal Sarıgöl, Ali Sönmez, Hasan Saim Öztürk ve yine genç ve güçlü isimlerden Uğurhan Atma arasında görüşmeler devam ederken, kulislere yansıyan bilgilere göre tek adaya herkes olumlu bakıyor.

Birleşme hangi aday üzerinde olacak?

Yine alınan bilgilere göre; adaylar arasında birleşmenin yöntemi tartışılıyor. 24 Aralık Pazar Günü İBB Sarıyer Kültür Merkezi’nde Bağlar Mevkii’nde yapılacak olan 36’ıncı CHP Sarıyer olağan ilçe kongresi iki adaylı olmasını isteyenler arasında delege yapısına göre; “Hangi adayla nasıl kazanırız?”ın hesabı yapılıyor. Görüşmelerin en geç Çarşamba gününe kadar netleşeceği belirtiliyor.

Bu haber toplam 3665 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum