CHP Sarıyer'de delege yarışı! Hangi mahallede kim etkili?

CHP Sarıyer'de delege yarışı! Hangi mahallede kim etkili?
Sarıyer’de CHP'yi 2019 seçimlerine götürecek ilçe başkanını seçecek olan mahalle delege seçimlerinde kıyasıya yarış var. 

10 MAHALLENİN DELEGELERİ TAMAM

CHP Sarıyer İlçe Kongresi’nde ilçe başkanı ve yöneticilerini seçecek olan mahalle delegeleri belirleniyor. Huzur, Pınar, FSM, Emirgan, Baltalimanı, Yeniköy, Bahçeköy Kemer, Kısırkaya, Rumelifeneri ve Garipçe’nin delegeleri belli oldu.13 delegesi bulunan FSM'de Nazmi Kabiloğlu, Pınar Mahallesi'nde Fatik Eker, Huzur ve Yeniköy Mahallelerinde Erdal Sarıgöl'ün ekibi, Emirgan'da ise Mehmet Deniz etkili oldu.

Ayrıca kongrede ilçe yönetimine hakim olmak isteyen belli gruplar, delege listeleri üzerinde pazarlık yaparak ortak liste oluşturuyor. Seçilen delegelere bakıldığında listelerde adeta parmak hesabı yapılıyor.

Öyle ki, delege seçimlerine yoğunlaşan ve alanı boş bırakmak istemeyen partililer, Sarıyer Belediyesi tarafından hafta sonu yapılan “Formulaz” etkinliğine bile katılmadı. 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı ve meclis üyeliklerinde olası bir önseçim ihtimalini de düşünen partililer, önseçim delege listelerinde de etkin olmaya çalışıyor.

İlçe Başkanlığı için kıyasıya yarış!

İlçe Başkanlığı için adı geçen Erdal Sarıgöl ve Yeter Büyükdürmuş’un ekipleri listelerde yer almaya çalışırken, mevcut ilçe başkanı Mehmet Deniz de delegeler üzerindeki hâkimiyetini korumaya çalışıyor. Mehmet Deniz’in son anda yeniden aday olabileceği ya da genç bir ismi öne sürebileceği de kulislerde konuşuluyor.

Bu hafta 13 mahallede seçim var

Önümüzdeki hafta sonu Sarıyer Merkez, Cumhuriyet, Ayazağa, Büyükdere, Reşitpaşa, Maden, Bahçeköy Merkez, Bahçeköy Yenimahalle, PTT Evleri, Maslak, Poligon, Çayırbaşı ve Kazımkarabekir mahallelerinin seçimleri yapılacak. Bu mahallelerde de taraflar listelere girebilmek için yoğun çaba harcıyor.

Bu haber toplam 9183 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
32 Yorum