CHP Sarıyer'de aday bolluğu: YARIŞ KIZIŞIYOR!

CHP Sarıyer'de aday bolluğu: YARIŞ KIZIŞIYOR!
İlçe kongresi yaklaşırken CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı için yarış kızışıyor.

Mevcut İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in yeniden aday olup olmayacağı belirsizliğini korurken, CHP kulislerinde yeni isimler konuşulmaya başlandı.

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan delege seçimleri öncesinde kulislerde Erdal Sarıgöl, Yeter Büyükdurmuş,  Veysel Kalkan, Durmuş Kaya Durdu, Ali Sönmez, Meltem Yücel Pir ve Adnan Ayber’in isimleri öne çıkıyor. Bazı isimlerin destek arayışında olduğu ve partililerle belli aralıklarda küçük çaplı toplantılar yaptıkları öğrenildi. Öte yandan Meclis Üyesi Ali Rıza Yılmaz’ın da farklı bir aday çıkarmak için kulis yaptığı gelen bilgiler arasında…

Erdal Sarıgöl: Sarıyer siyasetinde iyi bir CHP’li olarak biliniyor. Mimar olan Sarıgöl, eski Belediye Başkanı Yusuf Tülün döneminde de meclis üyeliği ve İmar Komisyonu'nda görev aldı. 2009’da belediye başkan aday adayı olan Sarıgöl, aday olamayınca Şükrü Genç’in listesinde 5. sıradan meclis üyesi oldu ve 2009-2014 yılları arasında İmar Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu. Sarıgöl, Sarıyer’deki imar konularına hakim bir isim olarak biliniyor.

Yeter Büyükdurmuş: Mehmet Deniz’in ilk kongresinden bu yana yönetimde bulunan ve aktif olarak ilçe sekreterliği yapan Büyükdurmuş’un çevresine aday olmak istediğini söylediği belirtildi. Büyükdurmuş’un delege seçimleri sonrasında adaylığını açıklayacağı konuşuluyor.

Veysel Kalkan: Şuanda CHP ilçe yöneticiliği yapan Veysel Kalkan, Kireçburunu Mahallesi Ömürtepe Mevkii’nde kahvehane işletiyor. Koyu bir CHP’li olarak bilinen Kalkan, adaylığını ilk açıklayan isim oldu. Kalkan’a şuanda yakın arkadaşları destek veriyor.

Durmuş Kaya Durdu: Zekeriyaköy’de çarşı içinde restoran işleten Durdu, daha öncede CHP’de siyaset yaptı. Çevresinde sevilen Durdu’nun adaylık için zemin yokladığı ve tavrını delege seçimlerinden sonra belirleyeceği konuşuluyor.

Ali Sönmez: Sarıyer siyasetinin renkli isimlerinden biri olarak tanınıyor. Sarıyer’de “sol” denilince akıllara gelen Ali Sönmez, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığından önce SHP’nin ilçe başkanlığını yapıyordu. Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı ile birlikte CHP’ye dönen Sönmez, özellikle kongrelerde etkin rol oynadı. 2012’de Cumhuriyet Mahallesi’ndeki olaylı CHP kongresinde Cemal Yeğin’e karşı Mehmet Deniz’i destekleyen Sönmez, 2015’teki kongrede ise Mehmet Deniz’e karşı Ali İhsan Özdemir’i destekledi. Bazı partililerin ilçe başkanlığı için Ali Sönmez’i ikna etmeye çalıştığı, Sönmez’in ise delege seçimlerinden sonra durumu değerlendireceği gelen bilgiler arasında.

Meltem Yücel Pir: Şuanda CHP Sarıyer İlçe Başkan Yardımcısı olan Meltem Yücel Pir aynı zamanda gazeteci Celal Pir’in de eşi. Pir, adaylık konusunda henüz ser verip sır vermese de delege seçimlerinden sonra Mehmet Deniz’in durumu ve çıkacak adayların durumuna göre tavrını netleştireceği iddia ediliyor.

Adnan Ayber: Nam-ı diğer Sarıyer siyasetinin “Adnan Hocası”... Emekli öğretmen olan Adnan Hoca, AK Partili Yusuf Tülün döneminde meclis üyeliği yaptı. 2009’da Şükrü Genç’in listesinden yeniden meclis üyeliğine seçilen Ayber, Şinasi Yalçın’ın istifasından sonra belediye başkan yardımcısı oldu. 2014 seçimlerinde listeye giremeyen Ayber son dönemlerdeki, CHP kongrelerinde de etkin rol oynadı. 2012’deki olaylı kongrede Mehmet Deniz’e karşı Cemal Yeğin’i destekleyen Ayber, 2015 yılında da Mehmet Deniz’e karşı Ali İhsan Özdemir’i destekledi. 

Kongreye yaklaşırken 'GEÇMİŞİNİ SİLEMEZSİN' temasıyla ismi öne çıkan adayların avantaj ve dezavantajlarını en objektif şekilde gündeme getirmeye devam edeceğiz.

Bu haber toplam 7928 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
3 Yorum