"CHP Sarıyer'de 20 bin oy kaybedecek"

"CHP Sarıyer'de 20 bin oy kaybedecek"
AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun, Sarıyer’de 2011’deki oylarına geri dönerek birinci parti olacaklarını söyledi.

AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun, AK Parti’nin Türkiye genelinde yine tek başına iktidar olacağını vurgularken, Sarıyer’de ise 2011’deki oylarına geri dönerek birinci parti olacaklarını söyledi. Coşgun “CHP Sarıyer’de 2014 yerel seçim sonuçlarına göre en az 20 bin oy kaybedecek” dedi.

Belediye meclis toplantısından sonra Sarıyer Manşet’in sorularını yanıtlayan, AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun, 7 Haziran genel seçimlerine 2 gün kala hem genel, hem de yerel anlamda önemli değerlendirmelerde bulundu.  

Kuruluşundan bu yana AK Parti’de siyaset yapıyorsunuz. Birçok seçim geçirdiniz, sizce 7 Haziran seçimleri AK Parti iktidarı için risk taşıyor mu?

Kesinlikle risk görmüyorum. İç ve dış güçlerin AK Parti üzerinde oynadığı oyunlara rağmen milletimiz yine geleceği için partisine oyunu verecektir. Ve AK Parti yine büyük bir çoğunlukla tek başına iktidar olacaktır. Bu seçim farklı bir seçim oluyor. Muhalefet ilk defa ekonomik göstergelerle karşımıza çıktı. Asgari ücret dedi emekli maaşları dedi. Ama bunlar gerçekçi değil ve halka da inandırıcı gelmiyor. Yine Türkiye ilk defa, "Dördüncü sıradaki bir parti barajı aşacak mı aşmayacak mı?" sorusuna endekslenmiş durumda. Bu AK Parti’ye karşı bir proje. Tüm muhalefet partileri de paralel örgütle kol kola girmiş bir oyun sergiliyorlar. Milletimiz bu oyunu bozacaktır.

AK Parti’nin Türkiye genelindeki durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?   

AK Parti olarak yüzde 45 üzeri oy alacağımızı ve tek başına iktidar noktasında sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. HDP’nin barajı geçme noktasında sınırda olduğunu görüyoruz. Genel anlamda ekonomik göstergelerde bunu söylüyor. İş adamları, yabancı yatırımcıların AK Parti’nin tek başına iktidarını benimsediğini bu manada yatırımlarına devam ettiğini görüyoruz. İktidar sıkıntısı yok ama anayasal çoğunluğu sağlayacak mı sağlayamayacak mı bizim baktığımız pencere bu.

Genç ve deneyimli bir meclis üyesi olarak Sarıyer’de nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?

Bir kere yerel ve genel seçimleri ve şartlarını ayırmak lazım. Sarıyer’de seçmen yerel seçimlerde farklı bir role giriyor. Genel seçimlerde farklı bir atmosfer oluyor. Örneğin, 2009’da yerel seçimleri kaybettik ama 2011 genel seçimlerinde 6 bin oy önde tamamladık. Ayazağa ve köyleri de eklediğimizde AK Parti 86 bin, CHP 80 bin, MHP ise 21 bin oy almıştı. Ama 2014 yerel seçimlerinde çok farklı bir tablo çıktı. MHP, CHP, HDP ve bunlara bir de paralel örgüt eklendi. AK Parti’ye karşı bir ittifak kuruldu.

“Sarıyer’de 2011’deki oyumuzu tekrar alacağız”

Yerel seçimde CHP, 107 bin oy almıştı. Bu oylar emanet oylardı. Bu yüzden CHP’ye oy veren seçmenler kendi partilerine geri dönecekler. Mesela, MHP’nin 22-25 bin aralığında, HDP’nin ise 7-10 bin arasında oy alacağını tahmin ediyorum. AK Parti ile CHP arasında başa baş bir yarış olacaktır. Hatta AK Parti seçimleri önde tamamlayacak. 2011’de aldığımız 86 bin oyun üstüne çıkacağız. CHP de yine 80 binlerde olur.

Sonuç olarak Türkiye’de AK Parti iktidarı devam edecek. Sarıyer’de ise 2011’de aldığımız oyu alacağız ve birinci parti olacağız. Ayrıca bu demokrasi yarışının huzur içinde geçmesini diliyorum.

Sarıyer’de 2011 genel seçim sonuçları

2011 Genel seçimlerinde Ayazağa, Huzur, Maslak ve köyler dahil partilerin aldığı oylar şu şekilde olmuştu.  

AK Parti: 86.354 oy 

CHP: 80.322 oy

MHP: 21. 506 oy

Sırrı Süreyya Önder (Bağımsız): 4.384

SP: 2.513

Sarıyer’de 2014 yerel seçim sonuçları

CHP: 107.268        

AK Parti: 86.328

MHP: 11.607

HDP: 3.566

SP: 2.175

BBP: 1.528

Bu haber toplam 5962 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
7 Yorum