CHP Sarıyer kongresinde liste skandalı!

CHP Sarıyer kongresinde liste skandalı!
Mehmet Deniz’in yeniden ilçe başkanı seçildiği CHP Sarıyer İlçe Kongresi’nde cinsiyet ve kadın kotasına uyulmadı.

SARIYER MANŞET ÖZEL HABER
CHP Sarıyer İlçe Kongresi’nde listeler hazırlanırken CHP tüzüğüne uyulmadı. CHP tüzüğüne göre; listelerde %33 cinsiyet, %10 ise gençlik kotasının uygulanması gerekiyordu. Ancak Mehmet Deniz’in il delege listesinde bu iki madde de uygulanmadı. İl delege listesinde en az 6 kadının olması gerekirken sadece 2 kişi yazıldı. Gençlik kotasından ise 2 kişi olması gerekirken sadece 1 kişi yer aldı. 

İtiraz olduğu takdirde İlçe Seçim Kurulu'nun bu kotayı karşı listeden tamamlaması gerekiyor. En çok çizik yiyen 5 kişinin yerine Ali İhsan Özdemir’in listesinden 5 kişi il delegesi olacak. İtirazlar bugün saat 17.00’de sona eriyor. 

En çok çizik yiyenler
İlçe Seçim Kurulu'ndan alınan bilgilere göre en çok çiziği ise sırasıyla; Gökan ZeybekHüseyin Coşkun, Hüseyin Yılmaz, Mustafa Oktay Aksu ve Şükrü Genç yedi. İlçe Seçim Kurulu'nun itirazı kabul etmesi durumunda bu 5 kişinin yerine; karşı listeden 4 kadın ve 1 genç gelecek. 

Beyoğlu’nda itiraz kabul edildi
Aynı itiraz Beyoğlu’nda kabul edildi. Beyoğlu’nda yapılan itirazlarda kota eksikliği karşı listeden giderildi. 

Yine 2012’de yapılan İstanbul İl Kongresinde de Oğuz Kaan Salıcı’nın listesinde 21 kadın eksik yazıldığı için yapılan itirazlarda diğer aday Ali Özcan’ın listesinden 21 kadın kurultay delegesi olmuştu. 

CHP meclis üyesi listesi değil İL DELEGE LiSTESi

 

Bu haber toplam 7548 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum