'CHP laf üretiyor, AK Parti hizmet yağdırıyor'

'CHP laf üretiyor, AK Parti hizmet yağdırıyor'
Halil Canarıkan mecliste AK Parti’nin Sarıyer'e yaptığı yatırımları anlattı.
AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan, meclis toplantısında yaptığı konuşmada Sarıyer’e yaptıkları hizmetleri anlatarak, “Varsın birleri laf üretsin, 'engelleniyorum' diye bahaneler üretsin, biz önümüze bakıp Sarıyer’e hizmet yağdırmaya devam ediyoruz. CHP’li belediye Sarıyer halkına verdiği sözleri yerine getirememenin mahcubiyetini yaşarken, biz verdiğimiz sözleri yerine getirmenin huzuru içerisindeyiz” dedi.
 
Konuşmasında AK Parti hükümeti tarafından Sarıyer halkına sunulan yatırımlara değinen Canarıkan, “Geçtiğimiz Mayıs ayında Sarıyer halkını mutlu eden çok önemli gelişmeler yaşandı. Binlerce Sarıyerlinin katıldığı coşkulu törenlerle hükûmetimiz tarafından ilçemizin değerine değer katan çok büyük projelerin temelleri atıldı. Bu devasa projelerin büyük onurunu ve mutluluğunu halkımızla birlikte yaşama imkânı bulduk. Devlet Hastanemizin ve 3. Köprü'nün Sarıyer ve İstanbullulara hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Siyaseti hizmet için yapıyoruz
Canarıkan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Değerli arkadaşlar varsın birleri laf üretsin, engelleniyorum diye bahaneler üretsin, biz önümüze bakıp Sarıyer’e hizmet yağdırmaya da devam ediyoruz. Siyasetin hizmet için yapılması gerektiğini, yaptığımız eserlerle anlatmaktan vazgeçmeyeceğiz. CHP’li belediye Sarıyer halkına verdiği sözleri yerine getirememenin mahcubiyetini yaşarken, biz verdiğimiz sözleri yerine getirmenin huzuru içerisindeyiz. 

halil_canarikan_meclis.jpg

Sarıyer’e büyük yatırımlar yaptık
Ulaşım, sağlık, turizm ve mülkiyet alanında Sarıyer’de çok önemli adımlar attık. Atmaya da devam ediyoruz. İlçenin kangren olmuş ulaşım problemini AK Parti çözdü. Örneğin, Metro’yu Hacıosman’a kadar getirdik. Yine Çayırbaşı-Çırçır arasına yaptığımız çift yönlü karayolu tüneli ile 40 dakikalık yolu 5 dakikaya indirdik. Değerli halkımız bu yatırımlardan önemli ölçüde faydalanmaktadır. 

Türkiye’nin en modern devlet hastanesi Sarıyer’de yükseliyor
Sarıyer halkına verdiğimiz sözlerden birisi ise tam teşekküllü bir devlet hastanesiydi. Bu konuda başta ilçe başkanımız Sayın Hüseyin Özdemir olmak üzere hep beraber çok büyük gayretler içerisine girdik. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Türkiye’nin en modern devlet hastanesinin temelini atarak Sarıyer halkına çifte bayram yaşattık. Sarıyer’in sağlık sorununa AK Parti hükümeti büyük bir neşter vurdu ve Çaybaşı’nda inşaatı hızla devam eden 377 yataklı hastane ile Sarıyer’de çok önemli bir eser daha kazandırıyoruz. Sayın sağlık bakanımız 19 Mayıs 2015’te açılacağının da müjdesini verdi. Bunu da burada bir kez daha belirtmek istiyorum.  

3. Köprü Sarıyer’e ayrı bir değer katacak
Yine İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. köprünün temeli İstanbul'un fethinin 560. yıl dönümü olan 29 Mayıs'ta Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle atıldı. Bu tören de Sarıyerliler başta olmak üzere on binlerce İstanbullu tarihe şahitlik etti. Sarıyer’imizi önemli ölçüde değerli hale getirecek olan bu dev proje 2 yıl içinde tamamlanarak İstanbul’daki trafik sorununu da çözmüş olacak. 

“Büyükşehir’den Sarıyer’e 3.5 Milyon TL’lik yardım yaptık”
Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyemiz Sarıyer’e gerekli tüm hizmetleri yaparken, ilçe belediyesine engel değil, tamamen yardımcı olduğunu da belirtmek istiyorum. Geçtiğimiz ayki büyükşehir meclisinde Sarıyer için çok önemli bir karar alındı. Bu parti şu parti gözetimi yapılmadı. Büyükşehir Belediyemiz CHP’li Sarıyer Belediyesi’ne yaklaşık 3,5 milyon TL’lik yardım yaptı. Şimdi buradan soruyorum: "Sayın başkan bu mu engellemek?" Ayrıca bu yardımın da Sarıyer halkına doğru bir şekilde yansımasını umut ediyorum. 

Ayazağa halkının hakkını geri kazandırdık
Ayazağa’daki mahkeme kararı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Canarıkan, “Yeni mahallemiz olan Ayazağa ile ilgili de geçtiğimiz günlerde güzel bir gelişme oldu ve oradaki vatandaşlarımız rahat bir nefes aldı. Bizim arkadaşlarımızın gayreti ile açılan davada mahkeme halkın lehine bir karar verdi. Hatırlarsanız burada meclis kürsüsünden dava açma konusunda sizden ricada bulunmuştum.  Ama maalesef CHP’li arkadaşımız Gökan Zeybek, yetkilerini olmadığını söylemiş ve duyarsız kalmışlardı. İşte biz AK Partililer başardık. İstanbul 8. İdare Mahkemesi, Ayazağa Mahallesi'ndeki 4 arazinin Şişli Meslek Yüksekokulu'na devrinde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e yetki veren meclis kararı ile ilgili yürütmeyi durdurma karar verdi. Buradan AK Parti İlçe Başkanımız Hüseyin Özdemir ile arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi. 

Canarıkan’ın konuşmasının ardından Meclis Başkanvekili ve CHP Meclis Üyesi Hüseyin Coşkun da Devlet Hastanesi için emeği geçenlere teşekkür etti. 

Bu haber toplam 6309 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
3 Yorum