'CHP laf, biz hizmet üretiyoruz'

'CHP laf, biz hizmet üretiyoruz'
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir düzenlediği bir şehir turu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sarıyer’e kazandırdığı hizmetleri yerinde basına tanıttı.

Gazetecileri sırasıyla Hacıosman metro, karayolu tüneli, devlet hastanesinin yapılacağı alan, Tarabya ve İstinye’deki tekneparklar, TEM bağlantı yolları, atıksu arıtma tesisi ve Emirgan’daki sergi salonunu gezdiren Başkan Özdemir bu yatırımlar hakkında bilgi verdi. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı önünden başlayan geziye İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan, Sarıyer Belediye Meclis Üyesi İsmail Bülbül, basından sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Buse Subaşı ile parti üyesi Ramazan Yücel katıldı. Sarıyer Manşet Gazetesi’nin sahipleri Vedat Özdemir ve Ömer Canıbeyaz’ın da takip ettiği gezi yaklaşık 4 saat sürdü.



Özdemir, “Birileri laf, biz hizmet üretiyoruz”
İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir; “Bazıları laf üretirken biz AK Parti olarak hizmet üretiyoruz. Halkımız bu devasa yatırımları görüyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Kadir Topbaş Sarıyer’e çok önem veriyor. Sarıyer’e her şey yakışır. İnşallah 2014’te belediyeyi geri alarak Sarıyer’in tüm problemlerini çözeceğiz” dedi.



Canarıkan; “Sarıyer İBB’nin göz bebeği gibi”
İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan ise yaptığı açıklamada, “Sarıyer Büyükşehir Belediyesi’nin göz bebeği gibi. Biz ne söz verdiysek yaptık. Bugün belli başlı bazı yatırımları gördük. Sarıyer’e nasıl güzel hizmetlerin kazandırıldığını görüyoruz. Bir hafta gezsek bitiremeyiz.  Peki, CHP’li Sarıyer Belediyesi’nin böyle bir gezi yapmaya cesareti var mı? Yok, çünkü Sarıyer’e kazandırdıkları bir şey yok. Genel başkanlarına attırdıkları hayali temeli mi gezdirecekler. Keşke sayın Şükrü Genç’i de geziye davet etseydik hizmetin nasıl yapıldığını görseydi” dedi.



HACIOSMAN METRO OTOPARKI
Gezinin ilk durağı Hacıosman Metro istasyonu oldu. Burasıyla ilgili teknik bilgileri veren Ramazan Yücel ilk önce otoparkı anlattı. Yücel; “Metro otoparkı 402 araç kapasitesiyle 4 kattan oluşuyor. Bu sayı normalde Büyükşehir Belediyesi’nin otopark standartlarına göre böyle. Diğer otoparkları düşünürsek araç kapasitesini 600 – 700’e çıkarmak mümkün. Yangın ve güvenlik sistemleri kurulu vaziyette. Park Et – Devam Et projesi İstanbul’da 30 noktada var. 29 nokta dışarıda Hacıosman 30.nokta konumunda. Otoparkımız sabah 6’dan gece 24’e kadar açık. Şuan bu yapı dünya otopark standartlarının üzerinde örnek bir yapı. Darüşşafaka’da da çok ciddi bir otoparkımız mevcut. Orada da yaklaşık 480 araç park hizmetini kullanıyor. Açık otoparklarda saat üzerinden fiyat tarifesi uygulanıyor. Park Et- Devam Et projesinde ise 12 saat için 5 TL ücret talep ediliyor. 12 saatten sonrası için 7 TL alınıyor.” dedi.



Günde 30 bin Sarıyerli metroyu kullanıyor
Metro’da Sarıyer’e özgü olarak her istasyonda bölge ile ilgili sanat eserleri yer alıyor. Hacıosman istasyonunda martılar, Oto Sanayi istasyonunda da yedek parçalardan yapılmış bir sanat eseri mevcut. Günde 15 ile 20 bin arasında Hacıosman istasyonundan metroya giriş işlemi yapılıyor. Hacıosman-Taksim metro hattında da günlük toplam 300 bin giriş işlemi yapılıyor. Darüşşafaka İstasyonu’nda da 15 bin giriş yaptığını düşünürsek her gün 30 bin Sarıyerli metroyu kullanıyor. Metro buradan da Çayırbaşı’na inecek.



TÜNEL MAYIS’TA AÇILIYOR
Metrodan sonra gezinin ikinci durağı Sarıyer trafiğine çözüm olacak olan Çırçır ile Çayırbaşı arasındaki tünel oldu. Tünelin içindeki tüm çalışmaların bittiğini belirten Özdemir, bağlantı yollarının da tamamlanmasıyla birlikte yolun önümüzdeki Mayıs ayında törenle açılacağını, çift yönlü 2'şer kilometrelik tünelin Sarıyer trafiğini büyük ölçüde rahatlatacağını söyledi.



Özdemir; “Biz Kars mahallesindeki insanlarımız mağdur olmasın, onlara alternatif bir yer bulalım ısrarımızdan dolayı tünel projemiz gecikti. Çırçır tarafında çıkış 3 adet talihi yollarla geçici olarak verilecek. Projedeki yol ise 1 yıl içerisinde mutlaka yapılacak. Mühendislik olarak başka bir yol yok. Biz istesek de istemesek de mutlaka bu yapılması gerekiyor. Bir buçuk ay içerisinde tünelimiz açılacak” dedi.



İSTİNYE VE TARABYA MARİNALARI AĞUSTOS AYINDA HAZIR OLACAK
İstinye ve Tarabya’da yapımı devam eden tekneparkların inşaatının son hızla sürdüğünü söyleyen Özdemir ve beraberindeki grup, Tarabya’da basın mensuplarıyla birlikte tekneyle yüzer iskelelerin üzerine çıktı. Tekneparklar ile ilgili bilgi veren Ramazan Yücel, “2007 yılında projelendirilmeye başlayan marinalar yaklaşık 4 buçuk senede 17 bakanlığın görüşü ve izni alınarak 2011’de ihaleye ancak çıkılabildi. Bundan önce koylarda niteliksiz işletmeciler tonoz atarak, etrafa beton parçalar koyarak buradaki tekne sahiplerinden haksız kazanç elde ediyorlardı. 2011 yılında 10 milyon TL’lik bir yatırımla İstinye ve Tarabya marina inşaatına başlandı. Beton ve içinde özel malzeme olan yüzer iskeleler doğal çevreye uyumlu, mimarlar ve çevre mühendisleri tarafından hazırlandı. 180 tane İstinye’de, 208 tane de Tarabya'da olmak üzere 388 tekne bu marinalardan faydalanacak. Kontenjanın %10’u bölgedeki balıkçı ve tekne sahiplerine ayrılacak. 2 Mayıs’tan itibaren müracaatlar alınacak. Yüzer iskelede temiz su, elektrik ve internet hizmeti olacak. Kurulacak ön bürolarda ise otopark ve güvenlik hizmeti verilecek. Ayrıca bu bürolarda sürekli olarak hava durumu raporu yayını ve fırtına acil ikaz durumları gibi denizde olması gereken teknik konular yer alacak. Ağustos ayında işlemler tamamıyla bitmiş olacak ve tekneler park hizmetinden yararlanacak" dedi.





HASTANENİN TEMELİ ATILIYOR 
Gezinin bir sonraki durağı ise 450 yatak kapasiteli Sarıyer Devlet Hastanesi’nin yapılacağı Çayırbaşı’ndaki eski Tekel Kibrit Fabrikası oldu. Burada ise, hastane inşaatını yapacak olan firmalardan Ayık İnşaat Şirketi’nin sahiplerinden Erman Ayık ile şirketin Genel Müdür Yardımcısı İlker Şen tarafından bilgilendirme yapıldı. Hastanenin 350 yataklı olarak geçmesine rağmen normalde 450 yatak kapasiteye sahip olduğunu söyleyen İlker Şen, “Bu kapasitedeki diğer hastanelerden daha büyük bir alana sahibiz. Yaklaşık 100 bin m2 inşaat alanına sahip. Bu inşaat alanının 20 bin metrekaresi kapalı ve açık olmak üzere otopark alanlarına ayrılmış durumda. Şuanda saha bize teslim edildi ve biz de malzemelerimizi taşımaya başladık. Yaklaşık 1 ay içerisinde de harfiyat çalışmalarına başlayacağız” dedi.



“En lüks hastanelerden biri olacak”
Sahanın içinde 4 tane tarihi binanın olduğunu ve bunların korunacağını belirten Şen, “Yaklaşık 10 bin metrekare inşaat alanına sahip 7 katlı tarihi bina restorasyon yapılarak hastanenin idari kısımları olarak kullanılacak. Hastane şuanda yapılmış veya yapılacak hastaneler arasında en lüks hastanelerden biri. Tamamen akıllı bina sistemiyle kurulan, elektriği tamamen otomasyonla yönetilen, tüm odalarda ısıtma-soğutma klima sistemleri bulunan çok modern bir bina olacak. Kamera, hemşire çağrı sistemleri bulunuyor. Örneğin hastanın kolundaki alet vasıtasıyla hastaya bir şey olduğunda hemen hemşire istasyonuna uyarı gönderiyor. Hastanenin en büyük özelliklerinden biri elektrik enerjisini kendisi üretmesi” dedi.



Katlarda 36 adet odamız mevcut. Her kattaki odaların 24 tanesi çift, 9 tanesi tek, 3 tanesi de suit oda. Odalarımız yaklaşık 36 metrekare civarında. 14 tane ameliyathane, 44 adet yoğun bakım ünitesi, doğumhaneler, yeni doğan bebek üniteleri ve 350 araçlık kapalı otopark olacak. İki blok halinde yapılacak hastane 54 dönüm arazi içerisinde 15 dönümlük alanında inşa edilecek. Geri kalan kısım yeşil alan ve otoparklardan oluşacak. Hastanenin bitim tarihi ise 2014 yılının Kasım ayı.

Hastanenin içinde yürüyen merdivenler olacak
Her türlü detay düşünülerek hazırlanan projeyi Acıbadem grubu çizdi. Her odada banyo var. Poliklinik katlarının tamamına yürüyen merdiven sistemleri yerleştirilecek. Yaklaşık 20’ye yakın asansör var, onun yanında da 10 tane 6 kata çalışan yürüyen merdivenler olacak.

TEM-BALTALİMANI BAĞLANTI YOLU İLE TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLDÜ
TEM- Baltalimanı bağlantı yolu ile ilgili bilgi veren Meclis Üyesi İsmail Bülbül, “Yıkılacak diye söylenilen Hisar’a yapılan yatırımları görüyorsunuz. Burada inanılmaz bir trafik sorunu vardı. O trafik büyük ölçüde azaldı. Bu yatırımlar için biz bir açılış töreni bile yapmadık” dedi.



DÖRT MAHALLENİN KOKU SORUNU ÇÖZÜLDÜ
TEM yan bağlantı yollarını da gösterdikten sonra İSKİ tarafından işletilen Baltalimanı Arıtma Tesisleri gezdirildi. Burada da Tesis İşletme Şefi Çevre Mühendisi Çağdaş Ünal ile yardımcısı Çevre Mühendisi Büşra Aydemir tarafından verilen hizmet konusunda bilgi aktarıldı. Çağdaş Ünal, Baltalimanı Atıksu Ön Arıtma Tesisi'ne saatte 90 bin m3 kirli hava temizleyebilme özelliğine sahip "Koku Kontrol ve Giderim Sistemi" kurulduğunu söyledi. Hüseyin Özdemir de yapılan çalışmayla “Rumelihisarı, FSM, Baltalimanı ve Emirgan olmak üzere Sarıyer’in 4 mahallesi kokudan kurtuldu” dedi.



HARABE BİNA SERGİ SALONU OLARAK SARIYER’E KAZANDIRILDI
Bilgilendirme gezisinin son durağı ise Emirgan Korusu’ndaki sergi salonu oldu. Daha önce harabe halinde olan alanın restore edilerek modern bir sergi salonu olarak Sarıyer’e kazandırıldığını söyleyen Özdemir, basın mensupları ile birlikte sergiyi gezdi. Bilgilendirme gezisi İBB İstinye Sosyal Tesisleri’nde yenen öğle yemeğinden sonra sona erdi.











Bu haber toplam 9426 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT