CHP İstanbul için aday bolluğu

CHP İstanbul için aday bolluğu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul için herhangi bir adaydan yana 'tavır' almaması Deniz Baykal ve Önder Sav kanadını harekete geçirdi.

CHP’de 16-17 Ocak’ta yapılacak 35. Olağan Kurultay öncesi gözler 300 kurultay delegesini belirleyecek 26-27 Aralık’taki İstanbul il kongresine çevrildi. 300 kurultay delegesi bulunan İstanbul’da CHP’deki muhalif kanat, Önder Sav’ın manevi oğlu olarak bilinen sürpriz bir isim üzerinde duruyor. Bazı ilçe belediye başkanları ise bu isim üzerinde genel başkan yardımcılarıyla yoğun kulis yapıyor.

CHP’de aday bolluğu 
İl başkanı seçimi ise 26-27 Aralık tarihlerinde Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek kongrede yapılacak. Mevcut İl Başkanı Murat Karayalçın aday olmayacağını Sarıyer’de yaptığı bir toplantıda açıkladı. Genel Merkez’in herhangi bir adaydan yana “tavır” almaması ise aday enflasyona yaşanmasına neden oldu.  Adaylık için çok sayıda ismin çalışma yaptığı belirtiliyor. CHP önceki dönem Milletvekili Müslim Sarı, Dr. Cengiz Alp, mevcut il yöneticisi Oğuz Soydan, Yüksel Mansur Kılıç, Cemal Canpolat, Kadir Gökmen Öğüt, Gökan Zeybek, Çetin Soysal, Süleyman Çelebi’nin isimleri geçiyor.

İstanbul’da belediye başkanları ikiye ayrıldı
Adaylar için en büyük kulisi ise ilçe belediye başkanları yapıyor. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin başını çektiği bazı belediye başkanları Cemal Canpolat ismi üzerinden hareket ederken, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise yardımcısı Gökan Zeybek için genel merkeze kulis yapıyor. İlçe Başkanları ise farklı isimler üzerinden hareket ediyor.

 

Bu haber toplam 5131 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum