CHP grubunda kongre hesaplaşması!

CHP grubunda kongre hesaplaşması!
CHP Sarıyer Belediye Meclis Grubunda kongre tartışması yaşandı. Tartışmalar toplantının yapıldığı Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde yankılandı.

Cinsiyet kotasından dolayı çizik yiyen 4 meclis üyesinin il delegeliğinden düşürülmesinin yankıları, CHP Sarıyer Belediye Meclis Grubuna da yansıdı. İlçe Başkanı Mehmet Deniz ile meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşandı. Bazı meclis üyelerinin; CHP kongresinde listenin hazırlanmasında neden tüzüğe aykırı hareket edildiğine yönelik sorulara; Mehmet Deniz’in, “Tüm sorumluluk bende. Burada konuşmaya gerek yok” dediği ve tartışmanın bunun üzerine çıktığı öğrenildi. 

CHP grubundan yükselen tartışma sesleri ise meclis toplantısının yapıldığı Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin koridorlarını inletti. Sesler çok yükselince Belediye Başkanı Şükrü Genç’in korumaları ve güvenlikler dışarıya ses çıkmasın diye kapıları kapattı. AK Parti grubunun toplantı salonuna kadar gelen sesler uzun süre devam etti. 

Hatırlanacağı gibi listeye CHP tüzüğündeki %33’lük cinsiyet kotasından girmeye çalışan Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Meclis Üyesi Oktay Aksu ve Meclis Üyesi Ali Rıza Yılmaz’ın kardeşi Hüseyin Yılmaz’ın il delegelikleri yapılan itiraz sonucu Sarıyer İlçe Seçim Kurulu tarafından düşürülmüştü.

 

Bu haber toplam 4462 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
1 Yorum