"CHP, AKP’nin koltuk değneğidir"

"CHP, AKP’nin koltuk değneğidir"
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Sarıyer yerel basınıyla bir araya gelerek, Türkiye gündemi ve partisinin çalışmalarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

AK Parti iktidarının 10 yılını değerlendiren Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tongüç, hem iktidara hem de muhalefete sert eleştirilerde bulundu.

Milli Saraylar Maslak Kasırları’nda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç’un yansıra Sarıyer İlçe Başkanı M. Gazi Kılıç, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yaşar Kangel, İlçe Başkan Yardımcısı İlhan Bal ve bazı yöneticiler katıldı.



Tongüç hükümeti teskere konusunda uyardı
Konuşmasında özellikle dış politika üzerinde duran Tongüç, AK Parti iktidarının Ortadoğu’da Arap Baharı adıyla başlayan süreci iyi yönetmediğine değinerek, hükümeti TBMM’den çıkan tezkere konusunda uyardı. Tonguç, “Komşularda yaşanan iç çatışmalar var. Türkiye’nin maceraya sürüklenmemesi lazım. Hükûmeti bu konuda uyarıyorum. Çıkan tezkere çok tehlikeli bir teskeredir. Bu işin senaryosu çizilmiştir. Belli güçler Türkiye’yi savaşa sürüklemeye çalışıyor. Ama Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durum bu savaşı kaldırmaz” dedi.



Ekonomi iyi gitmiyor
Ekonominin iyi gitmediğini belirten Tongüç, “Akaryakıtta vergi alma usulü tabii uygulanan bir model haline getirilmiştir. Geldiğimiz noktada dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz. Yem fiyatları süt fiyatlarını geçmiştir. Özelleştirmeler peşkeş diyeceğimiz noktalara erişmiştir” dedi.

Tarımda gerileme var
Örneğin 25 milyon ton üretimi olan şeker pancarında ne durumdayız? 6 milyon insanın etkilendiği bir sektördür bu. Köyler ekmesinler biçmesinler büyükşehirlere göç etsinler diyor bunlar. Gruplar halinde satılan uygulamalar fiyasko oldu. AKP hükûmeti Derviş politikalarını aynen uygulamıştır. Türkiye tarihinde ilk kez saman ithal etmek durumunda kalmıştır. İnsanları ekmemeye teşvik ederseniz olacağı budur. Türkiye üretim yapmadan istihdam yapmadan hayvancılık sektörünü büyütmeden ekonomide istikrar sağlanamaz. Yapılması gereken milli politikalara dönülmesidir.



CHP de AKP’nin koltuk değneğidir
CHP’yi de AK Parti’nin koltuk değneği olarak eleştiren Tongüç, “Geçtiğimiz günlerde Konya’da bir olay yaşandı. Doktor ile hemşire hastayı ameliyat masasında bırakıp kavga ettiler. Ve hasta bir hafta sonra hayatını kaybetti. İktidarla muhalefeti de bunlara benzetiyorum. Ülkenin sorunlarını bırakmış kavga ediyorlar. CHP, AKP’nin koltuk değneğidir” dedi. 

Önümüzdeki günlerde TBMM’nin genel kuruluna gelecek olan Büyükşehir Yasa Tasarısıyla ilgili de konuşan Tongüç, “90’lı yıllarda kurduğumuz partilerin tüm programlarında milli görüşün ortaya koyduğu bu noktayı şimdi hayata geçirmeye çalışıyorlar. Ama onlar bütçeyi hesap etmeden bunu yapmaya çalışıyorlar. Bu işte bütçe çok önemlidir. AKP’nin bu konuda bir hazırlığı yoktur” diye konuştu.

"Söz mahallelerde" projesini başlattık
Saadet Partisi’nin çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Tongüç, partisinin “Söz Mahallelerde" projesini anlattı. Tongüç, “Söz mahallelerde diye bir uygulama başlattık. Kentsel dönüşüm hakkında oluşacak sıkıntıları ortadan kaldırmak adına tüm mahallelerde halkımızla buluşuyoruz ve onları dinliyoruz. Vatandaşlarımızı dinliyor sorunu ortaya koyarak çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bu Sarıyer’de de başlayacak” dedi.



Kılıç, “Yerinde dönüşüm dedik şuanda o tartışılıyor”
Tongüç’ten sonra söz alan SP Sarıyer İlçe Başkanı M. Gazi Kılıç ise Sarıyer’deki çalışmalarını anlattı. Başkan Kılıç, “Sarıyer’de önceliğimiz kentsel dönüşüm konusu. Biz milletvekili seçimlerinden önce yaptığımız basın açıklamasında Sarıyer’de dönüşüm olacaksa yerinde dönüşüm olması gerekiyor demiştik. Şuan bu konu tartışılıyor. Bizim bu noktadaki görüşümüz vatandaş borçlandırılmadan yerinde birebir dönüşümdür” dedi.

19 yıl sonra milli görüş demeye hazırız
Başkan Kılıç, SP’de belediye başkan adayının nasıl belirleneceğine yönelik soruya ise, “Bizler için aday problem değil. Milli Görüş zihniyetini taşıyan herkes bu görevi layıkıyla yerine getirir. Saadet Partisi geçmişi olan, kimliği olan bir parti. Sarıyer’de de inşallah 19 yıl sonra yeniden Milli Görüş demeye hazırız” diye konuştu. Tongüç daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bu haber toplam 4287 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT